Testbeszéd? Ezekre figyelj, hogy te légy a legkedveltebb!

A hatékony testbeszéd, segíti az önbizalmad, az első benyomásod és a jövőbeli kapcsolataidat is kiépíteni. Ahhoz, hogy megértsük a testbeszéd fontosságát, érdemes többször átolvasni ezt a gondolatot:

“Az, hogy bizonyos helyzetekben hogyan reagálunk, megmutatja, hogy mennyire vagyunk igazán biztosak önmagunkban és tetteinkben.”

Mégis fontos az, ha nem csak arra figyelünk, amit mondunk, hanem arra is ahogy mondjuk azt?

  • Pozitúra (azaz: testhelyzet) nagyban befolyásolja a magabiztosságodat. Nem csak az emberek veszik ezt észre, hanem te is jobban fogod magad érezni a bőrödben. A helyes testtartás önbizalmat és egészséget sugároz. Te mit sugárzol?

sunset-summer-golden-hour-paul-filitchkin.jpg

  • Szemkontaktus az alapja annak, hogy te is és mások is biztosak legyetek benned. Mikor valakivel beszélsz, próbálj meg csak rá figyelni, ne nézz a hátérre, a telefonodra és a zajokra, csak a partneredre. Ez hatalmas bizalmat fog építeni önmagadban és benne is.

pexels-photo-167669.jpeg

Beszédtempó: Az, hogy mennyire beszélünk gyorsan, nagyba befolyásolja a rólunk alkotott képet.

  • Ha egymás után rágjuk a szavakat, olyan gyorsan jár a szánk, azt az érzést keltjük magunk körül, hogy idegesek vagyunk, sietünk.
  • Ha pedig lassan, határozottan beszélünk, azt az érzést keltjük, hogy tele vagyunk önbizalommal, és ezt a hallgatóság is érezni fogja mellettünk.

pexels-photo-167465.jpeg

A legfontosabb mimikai elem, amivel felturbózhatjuk a testbeszédünket az, a mosolygás.

  • Észrevetted, hogy boldog mosolygós emberek mellett te is jobban érzed magad? A mosolygásnak van egy bizonyos varázsa, amivel megfertőzzük embertársainkat. Az, hogy mennyire vagyunk szimpatikusak másoknak, nagyban függ attól, hogy mit sugározunk feléjük. A pozitív attitűd segíti hatékonyan a testbeszédünk kialakítását.

pexels-photo-388517.jpeg

Lépj ki a komfort zónádból!

  • Ahhoz, hogy fejlődést érhessünk el, érdemes új területekre merészkednünk és ez alól a testbeszéd sem kivétel. Próbálj ki új kurzusokat, és látogass el új rendezvényekre. Az új ingerek segítségével jobban fogod érezni magad a bőrödben. Ha megvan az érzés a következő lépcsőfok a kommunikáció új emberekkel.

man-couple-people-woman.jpg

Észre fogod venni, hogy egyre könnyebben megy a beszélgetés és a testbeszéd elemei gyakorlásával még kedveltebb leszel. Ennyi a titok.

Üdvözlettel: Kovács Péter

Testbeszéd? Ezekre figyelj, hogy te légy a legkedveltebb!” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s