5 dolog, amit ha megtudsz azonnal elkezdesz sportolni!

A sportolásnak számos előnye van, viszont van még több dolog, ami aközben derül ki, mikor már benne vagyunk mélyen. De ha ezekről az előnyökről tudunk, még nagyobb motivációnk lesz megcsinálni.

 

 

Több energiád lesz

Sokan azt hiszik, hogy a sportolás leszívja az energiát és fáradt leszel a végére, ez igaz! – legalábbis a versenysportolásra-. Mikor elkezdünk mozogni, észrevesszük, hogy míg az első 2 hétben fáradtak vagyunk és izomlázunk van, viszont az utána lévő időszakban sokkal energikusabbak vagyunk. Ugyanis a testünk kezd hozzászokni a keményebb napi terhelésnek, és a hétköznapi tevékenységek könnyebbek lesznek, ennek hála nem fogunk annyira kifáradni.

pexels-photo-221210.jpeg

Pozitívabb Hozzáállás

Az aktív sportolókon már te is észrevetted, hogy élvezettel csináljak, amit csinálnak. Mindig izgatottan várjál már azt a pillanatot a napjukban, amikor végre hozzáláthatnak a testmozgáshoz. Ezzel nem csak a mindennapi stresszt vezetik le, hanem a körülöttük élőknek is mosolygósabbá teszik a napját.

 

Új barátok

Új ismerősöket is lehet megismerni sportolás során, mivel ők is hasonló gondolkodású emberek így szívesebben találkozol velük. Közös érdeklődés, egészség, jókedv, mi kell még? Nem mellesleg, az edzőpartner javítja a teljesítményed.

pexels-photo-416754.jpeg

Egészség

Ezt mindegyikünk tudja, hogy a mozgás egészségesebbé tesz. Viszont van egy pont, ami döntés elé állítja az embert. Ez, pedig amikor a megszokott élvezetek (dohányzás,alkohol,stb..) a fejlődés útjába áll, és ez a döntés fogja meghozni az igazi egészséget – ha jól döntesz persze -. Ennek a döntésnek a meghozásához erős belső erő szükségeltetik, de hidd el, megéri.

pexels-photo-374632.jpeg

Megváltozott életszemlélet

Elengedhetetlen feltétele a sportolásnak, hogy más, szélesebb látókörű hozzáállásunk lesz az élethez. Komfort zóna legyőzése, sikeres emberekkel beszélgetés, egyre nagyobb és nagyobb céloknak köszönhetően észrevehető lesz, hogy te is nagyobban, globálisabban fogsz hozzáállni az élethez. Nincs többé kicsinyeskedés, csak szabadság.

active-activity-ball-exercise-41213.jpeg

 

Készen állsz?

De egy dolgot ne feledj, kezd el.

Üdvözlettel: Kovács Péter

 

 

5 dolog, amit ha megtudsz azonnal elkezdesz sportolni!” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s