Így válassz szemüveget az arcformádhoz!

Sokan nehéznek tartják a jó szemüvegfazon kiválasztását. Mert végül is ha rosszat választanak az sokáig lesz rajtuk, nem mellesleg rontja az összképünket is. De mi az a pár dolog, amire ha odafigyelünk, nem tudunk mellé lőni?

 

Arcforma

Mindenki arca másmilyen, van akinek kerekebb, van akinek hegyesebb az arca.

  • Kerek archoz nem szabad felvenni kerek szemüveget, mert az csak nagyítja az összképet, ezért szögletes szemüveget válassz!
  • Hegyesebb arcra mindkét fajta szemüveg jó, mind a kerek, mind pedig a szögletes

pexels-photo (3).jpg

Hossz

Sokan nem tudják, hogy a szemüvegnek hossza is van. Nagyon bugyuta hatást kelt egy rövid szemüveg, míg a hosszú pedig kinőtt érzés lesz. Az optimális szemüveg hosszának el kell érnie, és kicsit bele kell kapaszkodnia a füledbe.

pexels-photo-131018.jpeg

Magasság

Sarkalatos pont a jövendőbeli szemüveg magassága is. Ha a szemöldököd fölé ér, nem jó. Lefelé lehet neki hagyni 1-2 centi helyet, de ez a szemeidtől függően változhat. Ha kisebbek a szemeid a szemüvegnek is kisebbnek kell lennie, ha pedig nagyobb, akkor nagyobbnak.

pexels-photo-12703.jpeg

Szélesség

Ezt szokták a legtöbben elhibázni mikor szemüveget vásárolnak! A szemüveg szélessége akkora, mint a szemüvegé, tehát ha túl széles a keret, akkor maga a szemüveg is túl széles. Erre elkerülendő, mikor próbálod a leendő darabot, nézd meg, hogy elölről jó e rád. Majd fusd tovább a többi pontot is!

 

A szemüveg hosszú ideig lesz hű társunk életünk folyamán, válasszunk olyat, aki nem csak segít látni, hanem jobbá is teheti megjelenésünket.

Üdv: Kovács Péter

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s