Hogyan nevelj férfit?

Nagyon sokan azt hiszik, ha valaki fiúnak születik automatikusan férfi lesz belőle amint idős lesz, de ez nem igaz. Akkor lesz valaki férfi, ha elsajátítja azokat a tulajdonságokat, amikkel egy férfi rendelkezik. Ez egy következő cikk lesz, most foglalkozzunk azzal, hogy mikre kell figyelned, hogy később büszke legyél a fiadra.

 

Férfi példa hiánya

A probléma fő oka az a férfi hiány a családban. Nagyon sok pasi eltunyulva éli a mindennapjait, mikor hazaér a munkából ő fáradt és ki is zárja magát a családból, rosszabb esetben haza se jár.

pexels-photo-260447

Mi lesz belőle?

Ezek hiányába a fiúgyermek mindössze annyit tanul el az apjától, hogy ő a családfenntartó, aki keményen dolgozik és kijár a pihenés. Milyen akar lenni a srác? Szerez egy munkát, majd azt veszi észre egyik napról a másikra, hogy ugyan azt csinálja, mint az apja.

 

Változás

Egy férfi segít társainak, mutatja az irányt és mindig a családja mellett van, bármi is legyen. Igen, gondolom te is észrevetted, hogy lúzerekkel vagyunk körülvéve. Idősebb urak se mernek megszólítani egy nőt, mert attól félnek, hogy mit fog mondani. Mert nem tanulták, hogy ezt lehet másképp.

pexels-photo-103123.jpeg

Férfi erény, a bukás

Van egy képesség, amit sem az iskolában, sem a munkahelyen nem szeretnek, és az emberek nagy része fél is tőle. Ez a dolog a siker. A siker 2 fontos összetevőből áll: A cél és a gyakorlás. Sokan még mindig abban a hitben vannak, hogy az gyakorol, aki nem tudja, ezek az emberek sosem jutnak el sehova, ami egy karnyújtásnyinál távolabbi ponton van.

child-trying-to-reach

Meg kell tanítani, gyakorolni és közbe hibázni, majd mind ezekért a hibákért felelősséget vállalni. Nehéznek tűnik, és az is lesz. Nem hinné el az ember, hogy mennyien nem mernek inkább belekezdeni valamibe, mert félnek attól, hogy más mit gondol majd, mi lesz, ha elrontja. Ettől nem lesz senki se férfi, se nő, ettől maximum lúzer lehet.

pexels-photo-167964.jpeg

 

Folytatása a napokban, addig is emésszük meg az írottakat.

 

FACEBOOK LOGo.png

Hasonló irományokért kattints a logóra, hogy te se maradj le.

Üdv: Kovács Péter

Hogyan nevelj férfit?” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s