Hogyan nevelj férfit? 2. rész

A férfi ideálok mindig is örök trendek voltak a fejlődések során. Hasonlóak, mint a falkavezérek, a falka töbi tagja minél jobban próbálja őket másolni, követni. Ugyan így működik ez most is, csak több területről is válaszhatunk példaképet, van akinek a bulizó kigyúrt srác a példaképe aki minden nőt megdönget, van akinek pedig a saját apja, és ezekkel kezdődnek a problémák.

Most akkor ki legyen a példakép?

Ez egy olyan témakör, amit az ember nem beszél meg a gyerekével. Sosem jön szóba, egyszerűen csak utánozzuk az elöttünk lévőket. De mi van ha a felmenőink nem voltak példás magatartásúak? Mi van akkor, ha nem látta soha az apját a gyerek?

Ekkor kerül a “pót apa példakép” a színre. A srácok azokat, akiket látnak a tv-ben vagy az interneten, elkezdik másolni. A beszédüket, a szokásaikat, és a világól alkotott képüket. Ez nem lesz teljesen ugyan az, mivel csak a számára tetsző dolgokat fogja hozzátenni, de hidd el, befolyásolni fogja.

pexels-photo-269192.jpeg

Megoldás

Olyan embereket kell mutatni számára, akikre jellezmő a férfiak tulajdonságai, és olyan dolgokat csinál, amik hasznosak, amik segítenek a srácnak, hogy megküzdjön az élet problémáival. Ajánlott ilyenkor olyan férfit találni, akire nem csak a teljesitményei miatt lehet felnézni, hanem kiegyensúlyozott az élete minden területén.

pexels-photo-450278.jpeg

És ha van apja?

A másik lehetőség, hogy van a srácnak apja, csak elég töketlen. Ha ez a pasas nem akar változatni az életén, nem akar csinálni semmit, vagy felelősséget vállalni akkor más mintát kell mutatni  a fiúnak. A megoldás ugyan úgy megfelelő számára, csak itt csekélyebb mennyiségben kell adagolni. Több férfi mintát és kevesebb mennyiségben.

pexels-photo-412840.jpeg

 

FACEBOOK LOGo

Kövess facebookon is a további cikkekért!

 

Másoktól tanulni nem csak segíti, hogy több nézőpontot szerezhessünk az élethez, hanem abban is, hogy fejlődhessünk az általuk elkövetett hibákból.

Üdv: Kovács Péter

 

 

pexels-photo-450278.jpeg

Hogyan nevelj férfit? 2. rész” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s