21. századi párkapcsolat? Álom, vagy mégis létezik a kiegyensúlyozott kapcsolat?

Úgy érzem, hogy valahogy ezzel a szavakkal tudnám jellemezni a 21. századi férfiaknak titulált urakat. Ezzel pedig a legtöbb kapcsolat is több sebből vérzik (igen, a kivétel erősíti a szabályt). Hatalmas az arány a párok elválását illetően. De mi lehet az oka? Minden férfi hülye lenne? Ki az igazi tettes?

 

Tisztázatlan szerepek

Rengeteg kapcsolat ott rontja el, hogy nem állítják fel a kereteket. Nem mondják meg, hogy mit szabad és mit nem, hogy kinek mi a feladata. Ebből később az lesz, hogy a nő csinál mindent -persze van, aki rádöbben, és minél hamarabb lelép- a férfi pedig élvezi az új pótmama szerepét. Ha már belekerültél egy ilyen helyzetbe, mérlegelned kell, hogy meddig bírod ki.

pexels-photo-246805.jpeg

Mi lesz 10 év múlva? Azt se tudom mi lesz jövő héten…

Az életnek fontos része a dolgok megtervezése, és ez alól a párkapcsolat sem kivétel. Ez nem csak a mostani kapcsolatok hiányossága, hanem örök probléma volt az embereknek mindig is. “Majd megváltozik” a párok kedvenc mondata, amivel könnyen hagyják kicsúszni az éveket a kezeik körül.

Pedig egyszerűbb, mint hinnéd! Mindössze adni kell neki egy időpontot. Ha az időpont lejárta után minden ugyan olyan, mint volt, akkor várhatóan ez egy elég egysíkú kapcsolat lesz, amíg bírja az ember.

pexels-photo-551588

Ki a hibás?

A problémákat, konfliktusokat lehet mindig másban keresni. Nem meglepő, találni is fogsz benne hibákat. Ha nem akarsz időközönként párkapcsolatot cserélni, akkor el kell fogadni mások hibáit, mert ha ő is képes rá, te is képes lehetsz. Ez az a felismerés, amire a legtöbben nem jönnek rá, és ezért mindig mások tetteitől függően változik a hangulatuk.

Gondolj kicsit magadra, hogy hibáztál e már valaha, most gondolj arra, hogy a párod hibázott e, valószínűleg azt mondod, hogy igen, tehát nem vagytok tökéletesek. Ezért vagytok egymásnak, hogy kiegészítsétek egymás jó és rossz tulajdonságait. Ez a párkapcsolat.

pexels-photo-66757.jpeg

 

FACEBOOK LOGo

 Még több cikkért Kattints, és köves facebookon is!

A tartós kapcsolat nem csak az egymás iránti bizalmon alapszik, hanem a felek javulni és boldogulni akarásán is.

Üdv: Kovács Péter

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s