Ezekre figyelj, ha sikeres állásinterjút akarsz!

Egy jobb munkalehetőséghez keményebbek is az elvárások. Ehhez viszont neked is fel kell vértezni magad különféle praktikákkal, amik mindig jól jönnek. Összegyűjtöttem pár érdekes tippet, amik segíthetnek felkészülnöd az interjúra.

 

Öltözz ki alkalomhoz illően

Sok vezető az első benyomás alapján ítéli meg a jelentkezőt. Mint te is tudod, az első benyomás nagy szelete a testbeszéd, és még nagyobb szelete az öltözködés. Ha pedig még nem tudod: Testbeszéd? Ezekre figyelj, hogy te légy a legkedveltebb!

Ha teheted ne a ballagási öltönyödbe menj, amit már nem tudsz begombolni. Interjúra elég az ing, sportzakó, farmer kombó, ha felsőbb vezetői szerepre jelentkezel, akkor pedig öltöny.

Business man in suit ready for meeting

pexels-photo-615003

Önéletrajz, nem litánia

Múltkor beszélgettem egy HR-es kollegával; azt mondta, hogy vannak dolgok, amiket nem szeret, és ilyen a 2 oldalnál hosszabb önéletrajz is. Elmondása szerint vannak, akik el sem olvassák a 2 oldalnál hosszabbat, hanem azonnal kidobják a jelentkezését. Biztos szükség van az összes diákszövetkezetes munkahelyedre?

Tehát, mikor megírod az önéletrajzod, figyeld meg, hogy milyen hosszú lett. Ha 2 oldalnál rövidebb, az jó, ha hosszabb, akkor érdemes lesz tömörítened az információkat rajta.

hands-coffee-cup-apple.jpg

Testbeszéd

Idegesség? Izzadás? Kínos kérdések miatti összezavarodás? Ezeket mind vizsgálják az interjúztatás közepett. Az életben, mint ahogy az interjúk során is, szükség van előre gyakorlásra. Érdemes otthon elmondani magadról a nem megszokott kérdéseket, hogy ne várjon váratlanul.

A testhelyzethez pedig jó tipp, hogy azonnal helyezkedj el kényelmesen, mert ha rosszul ülsz az idővel meg fog látszani az arcodon is.

pexels-photo-327538

A tökéletes interjú segíti az életben a hatékonyabb haladást a céljaink felé.

FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, lájkolj be facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s