Magyar divat – KELE clothing avagy, kontinenseken átívelő hungarikum

Mai érdekes előadás, amin részt vettem egy magyar tervezésű és itthon készülő ruhamárka kialakulása és fejlődése volt a téma. Ez pedig, a KELE clothing, és minden, ami mögötte van.

1_qlikbc_c_scalew_757

Helyszín

B32 Budán, egy színházteremben, még érezhető volt az a tipikus “új” illat az épület belsejében. Ezt az eseményt a Spin-off klub rendezte, akiknek szuper ingyenes előadásaik vannak, mint például amin én is voltam.

 

Téma

Balázs Áron, a cég társalapítója mesélt nekünk a 2011 óta indult márkájuk kezdetéről, fejlődéséről és jövőképéről is. A cégben 3-an vannak; Ildikó, aki a ruha tervezéséért felelős, Áron, aki az üzleti ügyeket vezeti és az üzlettársuk, aki nem szeretné, ha felfednénk kilétét.

01aw

Kezdetek

Áron mesélte, hogy a cég indulása egy pénzdíjnak köszönhetően, Ildikó elhatározására jött létre. Már a cég indulásakor is a külföldi piacra terveztek, és terveznek a mai napig. Az ehhez szükséges induló tőke kérdésére Áron nevetett, majd mondta, hogy nagyon sok. A cég indulásakor mindhárman a fizetésük 80%-át beletették a márkába és 16 órákat dolgoztak. Elmondása szerint még ennyi év távlatában sem tudnának mind a hárman megélni belőle.

kele20logo

Más nézőpont

Különleges, új vonalakat vezettek be az öltözködés világába. A jövendőbeli divatdiktátor országban, Dél Koreában pedig imádják ruháikat. Áron elmondása szerint 2-3 évre előre el vannak készítve a koncepciók, amiket az anyagok beszerzése után élesítenek tervekké. Ezen kívül pedig egy új irányba terveznek menni, ez pedig a szezonalitás kizárása -azaz, nem mindig újabb és újabb kollekciók tervezése-, és ezzel az új örök darabok létrehozása. Amivel hadat üzennek a fast fashion ruhaégetés ellen.

botond

Hova tovább?

Új irányokba való tervezés, később kockázati tőke bevonása és saját üzlet nyitása Párizsban amivel valódi világmárkává “avanzsálnák” magukat.

FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, dobj egy lájkot facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s