Miért nem tudod még mindig eldönteni?

Gyenge képessége az embernek, hogy nem tud rossz dolgokról leszokni, és csak egyszerűen halogatja a fontos döntéseit. Ez velem se volt másképpen, de rájöttem, hogy hogyan lehet leküzdeni ezt a gyengeséget, és azóta nem ismerem azt a szót, hogy halogatás.

 

Miért csinálod?

Lehet egyszerűen azért nem akarod az adott dolgot megcsinálni, mert nincs ínyedre. Ez teljesen rendben van, csak akkor is meg kell hoznod a döntést. Ha nem akarod, mond hogy nem. Csak ne hagyd annyiban, megoldás nélkül. Mert állandóan ott lesz a fejedben, hogy meg kéne csinálni és elvonja a figyelmed a többi dolgodtól.

pexels-photo-356043.jpeg

Jó ez neked?

Szereted csinálni? Nem bántasz meg vele másokat? Akkor miért kéne abbahagyni? Ha más nem akarja, hogy jól érezd magad, az az ő problémája, nem a tiéd. Ha pedig megbántasz vele embereket, akkor beszéld meg velük és inkább hagyd abbaEz az oka annak, hogy nem tudsz sikeres lenni!

pexels-photo-277124.jpeg

Tapasztalás hiánya

Lehet, azért nem tudsz döntést hozni, mert még nem próbáltad ki és félsz az ismeretlentől. Ezekben a dolgokban előbb vizsgáld ki a döntéseid okát (ami fog származni belőle, mikor azt választod) és azok alapján józan paraszti ésszel könnyedén tudsz dönteni.

startup-photos.jpg

Sosem késő

Miért van annyi elvált 50-es nő? Rájöttek arra, hogy nem azzal élik az életüket, akivel akarják. Nem fiatalok, de nem is öregek, és mégis meghoztak egy ilyen jellegű döntést, ami a biztonságuk otthagyása a boldogságukért. Sokan pedig apró dolgokat nem tudnak eldönteni. Érzed te is a különbséget?

pexels-photo-54379.jpeg

Úgy hogy tedd, vagy ne tedd, csak döntsd el.

FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, dobj egy lájkot facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Miért nem tudod még mindig eldönteni?” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s