Hogyan lehess elegáns bármilyen alkalomra is mész?

Nem egyszer előfordult már velem, hogy reggel elmentem egy találkozóra és este értem haza. Viszont a találkozók között volt elegánsabb és lezserebb öltözködést igénylő találkozó is. Erre viszont fel kellett készülni, és összegyűjteni azokat a lépéseket, amikkel sokkal egyszerűbben tudok minden alkalomra megfelelően öltözködni. Most pedig megosztok belőlük egy párat:

 

Figyeld meg

Ahhoz, hogy tudd, hogy miket és milyen minőségben kell felkészülnöd, tudnod kell aznap reggel, hogy pontosan honnan hová mész. Tudnod kell azt, hogy milyen öltözködési szabályokat kell betartanod az adott helyen. Tervezés. Egyszerű szó, mégis sokan elhanyagolják. Ha nem tudod, hogy az esemény, amire hívtak az elegáns e vagy se, akkor hogyan akarsz rá felkészülni?

startup-photos (1).jpg

Állítsd össze

Sokkal egyszerűbb úgy készülni, hogy kész dolgok vannak összerakva a fejedben. Szokták tanácsolni azt, hogy előző nap este készítsd elő a ruhákat, hogy ne reggel kelljen ezekkel foglalkoznod. Ez egy fontos lépés, de előtte van egy másik, amit ha kihagysz, akkor ez sem lesz egyszerűbb. Tudnod kell, hogy melyik ruhadarabod mire való, mivel áll jól, és mivel kombinálva tudsz bizonyos hatásokat elérni. Erre jó például egy stylist.

pexels-photo-371095.jpeg

Alapok

Az alapok itt is fontosak. Egy építkezést sem felfelé kezdjük a falakkal, hanem a földbe építjük ki és stabilizálunk. Alapok nélkül nincs jó ruhatár, mivel nincsenek egyszerűen kombinálható darabok. Nincs is annál egyszerűbb dolog a világon, mint alapokra bízva összeállítani egy szettet. Mert ha tudod, hogy például ma öltönyt kell felvenned, tudod, hogy van világoskék inged és barna öved illetve cipőd, akkor a nyakkendő és hasonló “extrákat” már sokkal egyszerűbb lesz hozzá válogatni.

pexels-photo-716411

Vigyázz!

Ez az egész „felkészülősdi” a másnapra akkor igazán izgalmas, mikor teljesen más témakörű és teljesen más megjelenésű helyre mész. Akkor bele lehet esni abba a hibába, hogy öltönybe mész a barátaiddal találkozni, vagy, hogy pólóba és farmerba mész színházba. Ha nagyon nagy a különbség érdemes átgondolni az átöltözés lehetőségét a két alakalom közepett, és ha megoldható ne a vasalt inget és zakót gyűrd be a táskádba.

sign-slippery-wet-caution.jpg

“Ezek egy egyszerű gardrób felállításának a részei, és még csak az alapoknak mondhatóak.”

FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, dobj egy lájkot facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Hogyan lehess elegáns bármilyen alkalomra is mész?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s