Miért alkoholista a legtöbb fiatal?

Észrevehető jelenség, hogy sok fiatal már a középiskola mellett csak a hétvégi bulit várja, és ez a későbbiekben egyre rosszabb lesz náluk. Két kialakulási oka van ennek az alkoholizmusnak:

 

  • Azok, akik fiatalon kerülnek ebbe bele, mivel a szüleik nem figyelnek rájuk így szabad utat kaphat az alkohol a bulizás, és sokszor a drogok is.
  • Illetve vannak azok is, akiknek ez kimaradt a “fiatal” korukból vagy egy komolyabb párkapcsolat, vagy a szülői szigor miatt, de az egyetem miatt ők is belecsúsztak ebbe a féktelen partizásba.

snow-restaurant-mountains-sky.jpg

Miért alakul ki?

Mindig is egy nyomás van rajta a generációnkon, amellyel csak kevesen mernek szembeszállni, legtöbben inkább elmenekülnek előle. Az sem segít, hogy a szülők végletekben gondolkodva vagy nem is vesznek tudomást a gyermek létezéséről, vagy pedig helikopter szülőként parancsolnak meg nekik mindent. Az iskolai rendszer pedig magoltatásra neveli a fiatalokat, akik ez által nem tanulják meg, hogy mibe lennének jók, és nem éri őket sikerélmények sem.

(A helikopter szülők, folyamatosan a gyermekük fölött “repkednek” és feszült aggodalommal követik őket, leginkább attól a céltól vezérelve, hogy megóvják őket a rájuk leselkedő veszélyektől és a természetes következményekkel járó életleckéktől.)

 

Ezektől (még akár sok mástól is) kialakulhat a fiatalban a menekülési útvonal a stressz alól, ami hova máshova vezetne, mint a kocsmába?

pexels-photo-274179.jpeg

Miért jó nekik?

Nekik ez teljesen rendjén van, tudják, hogy a fiataloknak bulizniuk kell, tudják, hogy az egyetemet csak részegen és másnaposan lehet túlélni, és tudják, hogy unalmas lenne az életük buli nélkül.

pexels-photo-544988.jpeg

Az igazság

Itt derül ki, hogy miért is csinálják ezt. Nem csak mert menekülnek, hanem mert nem tudnak mást csinálni helyette. Nincsen céljuk, amiért dolgozni akarnának, és nincs meg, hogy mi érdekli őket igazán. A célok lekorlátozódnak a péntek esti sörözésekbe, amit már hétfő reggel tervezgetnek.

alcohol-hangover-event-death-52507 (1).jpeg

Hová vezet?

Sokan feleszmélnek ebből az állapotból, vannak, akik hamar, de a legtöbbjük csak egyetem után veszi észre, hogy kint van a való életben, és ahhoz, hogy élhessenek, célokat kell kitűzniük. Lesznek páran, akik benne ragadnak ebbe, és azt látva, hogy a barátaik hátrahagyták őket, még jobban befordulnak az alkoholos partik, és az alkoholizmus irányába.

pexels-photo-576494.jpeg

“A te döntésed, hogy mit teszel az életeddel, csak másnak ne okozz kárt”

 

Hasonló cikkek:

Dr. Csernus Imre – A Férfi című teljes előadása

3 lépés, hogy megtalálhasd álmaid munkáját!

FACEBOOK LOGo

Ha pedig tetszett a cikk, kövess be facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Miért alkoholista a legtöbb fiatal?” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s