Hogyan győzheted le a negatív énedet?

A magyarok kultúrájába beleivódott, hogy a dolgokat inkább alulértékeljük, és mindig a hibákat keressük bármilyen dologban. Sokszor a negatív hozzáállás az élet bármely helyzetéhez elfogadottabbá vált, mint egy reális (vagy akár pozitív) nézőpont. De hogyan alakulhatott ki ez az egész, és mit tudunk tenni ellene?

 

Kialakulása

Az egészbe mindenképpen szerepet játszott a történelmi csatározások, hódoltságok és vesztes csaták is. Ez hosszútávon égette bele, a beletörődöm és negatív hozzáállást az emberek fejébe. Ezen később a szocializmus, és a mostani poroszos oktatási rendszer sem segít. Sőt, sokszor több hátránya van, mint előnye. A szüleink pedig ezzel az “élethozzáállással” nevelnek bennünket, amivel máris hátránnyal indulunk a világ többi részéhez képest.

man-person-street-shoes (1).jpg

Őszintén

De most komolyan kérdezem tőled. Az életben történnek dolgok, és mi döntünk javarészt, hogy mi lesz a választásunk. Miért állsz az egészhez alapból vesztes pozícióból, hogyha győztesként is teheted, és jobban is kijöhetsz belőle? Miért gondolsz a rosszra, ha még semmit nem láttál az egészből? Miért hiszel azoknak, akik rosszul állnak a dolgokhoz? Miért nem hagyod magadnak, hogy élvezve éld az életed?

 

Példa: Milyen vállalkozás az, ahol a cégvezető bukásnak érzi az egészet? Milyen párkapcsolat, ahol csak egymás hibáival foglalkoznak? Milyen élet az, ha mindig csak más cselekedeteivel foglalkozunk saját magunk helyett?

pexels-photo-323159.jpeg

Kezelés

Az első lépés, hogy ismerd fel a helyzeteket, amikhez most, és a múltban is negatívan álltál hozzá! Ha ezekre rájössz, ki fog tisztulni a fejed, hogy vajon miért mondtál ilyeneket magadnak vagy másoknak. Ezek után pedig csak élned kell az életed, de úgy, hogy ha negatív dolgot mondasz vagy gondolsz, csípd meg magad, hogy rosszul álltál a dolgokhoz megint. Próbáld meg, lehet, hogy nem változik semmi, de lehet, hogy fog, és jobb érzés az, amikor minden összejön.

pexels-photo-515169.jpeg

“A boldog és a boldogtalan emberek között a különbség csupán annyi, hogy egyikük a lehetőséget látja az életben, a másik pedig a szenvedést.”

 

Hasonló cikkek:

Hová tűnt a boldogságod? – A mosolygásod eltűnésének titka

A boldogság 4 pillére

FACEBOOK LOGo

 Ide kattintva

Ha pedig tetszett a cikk, kövess facebookon is további tartalmakért! 

Üdv: Kovács Péter

Hogyan győzheted le a negatív énedet?” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s