Így váltsd valóra, az újévi fogadalmaidat!

Itt a január, és itt vannak azok a fogadalmak is, amiket páran megvalósítunk, és jó páran nem. De vajon miért lehet az, hogy egyeseknek sikerül valóra váltani a céljaikat, míg mások 2 hét után feladják próbálkozásaikat?

 

Közhelyek

Szinte már közhellyé vált az, hogy szilveszterkor meg kell fogadni olyan dolgokat, amiket úgy érezzük, hogy jobb emberré tehet minket, ha megcsináljuk azokat. Ezek a szilveszteri fogadalmak inkább váltak “kötelezővé“, mintsem szabad döntésünk végeredményéé. Ez az egyik ok, amiért sokan nem tartják be ezeket az ígéreteket, mivel nem saját érdekükből és nem saját magukért hozzák ezeket a döntéseket, hanem kényszerből. Így az eredményük is kényszeres lesz.

pexels-photo-269561.jpeg

Hogyan?

A másik fő ok, amiért legtöbben nem teljesítik ezeket az ígéreteket az, hogy nem tudják a pontos „hogyan”-ját a dolgoknak. Tudják azt, hogy január végére le szeretnének adni 5 kilót, de sokuknál itt megáll a folyamat. A dolgaik nincsenek megtervezve. Ha megtervezed pontosan azt, hogy milyen sporttal, hetente hány alkalommal, melyik napokon a héten, illetve azt, hogy milyen diétát fogsz követni, sokkal egyszerűbben tudod alkalmazni a leírtakat. 3 Lépés, hogy megtaláld álmaid mozgásformáját!

pexels-photo-590044.jpeg

Környezet

A körülötted lévő emberek (Családtagok, párkapcsolat, barátok) nagyban befolyásolják a teljesítményedet. Az, hogy ők mennyire támogatnak, vagy hátráltatnak téged, nagyban befolyásolja a céljaid megvalósítását. Ha a párod azt mondja, hogy neki így vagy jó, ahogy vagy, de te magadnak nem tetszel így, akkor köztetek lesz egy ellenállási pont. Neked van egy célod, amit el akarsz érni, szerinte pedig hülyeség az, amit csinálsz, mert a jelenlegi állapotodban is tökéletes vagy. Ebből ki fog alakulni egy helyzet, ami még nehezebbé teszi a feladatodat.

pexels-photo.jpg

“Az egész attól függ, hogy mennyire akarod, a többi csak segítség hozzá.”

Hasonló cikkek:

Ezzel a módszerrel te is le tudod adni a karácsonyi bejglit!

4 lépés hogy gazdag lehess! – Mi a közös a gazdag emberekben?

 FACEBOOK LOGo

Ide kattintva

Ha pedig tetszett a cikk, dobj egy lájkot facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Így váltsd valóra, az újévi fogadalmaidat!” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s