Így érd el a céljaidat! – Álmaid megvalósításának titka

Célok kellenek, hogy legyenek az életben. Azok a mozgatórugói az életünknek, ami miatt felkelünk minden nap. Sokunknak a pénz a cél, van, akinek a boldog párkapcsolat, van, akinek az álmai teste. Ezeket a dolgokat nem csak elképzelni kell, hanem el is kell tervezni, hogy hogyan fogod megvalósítani te is.

 

Mit akarsz?

Sok embernek célja a nagy ház, szép autó, szép feleség, vastag pénztárca, stb. De miért akarják ezt? Mi lesz, ha lesz nagy háza, szép autója? Utána mi lesz az, ami mozgatja őt az életben. Olyan célokat válassz, amik megmozgatják a fantáziádat, olyan dolgokat akarj létrehozni, amivel másoknak, vagy magadnak tudsz segíteni, mert ez adja az igazi boldogságot, és ezekről a célokról nehezebben tudsz te is lemondani majd.

money-1428594_1920.jpg

Lépések

Hol szokták a legtöbben elrontani ezt? Megtalálják maguknak a nagy célt, de nem bontják le kisebb célokra, aminek köszönhetően hamar kifogy belőlük a szufla, az üzemanyag. A részcélok abban segítenek, hogy mindig tovább és tovább küzdhess a fő célodért. Például: a fő cél olyan, mint egy autó, a részcélok pedig az alkatrészei. Ha építeni akarsz egy autót, sokkal jobb, ha alkatrészenként veszed meg, mintha egyben vennéd meg az egészet, mert ha nem látod a kisebb célokat teljesülni, elfogy a motiváció és nem lesz autód sem.

pexels-photo-417014.jpeg

Döntés

Mikor ezt a két célfajtát megtaláltad magadnak, fontos, hogy eldönts bizonyos dolgokat. Ezeket lehet mondani irányelveknek is, amik úton tartanak a céljaid felé. Olyan dolgok, amiket megteszel, hogy elérd a céljaidat. Például: 5 kilót szeretnél fogyni (ez a fő cél), hetente 1kg-ot (kis célok), és azt mondod, hogy amíg le nem fogysz, addig nem eszel édességet, és hetente 3-szor mozogsz (ezek az irányelveid).

pexels-photo-190537.jpeg

Pihenj

Furán hangozhat, de bármilyen célt is el akarsz érni, közzé kell iktatnod egy pihenési időszakot is. A kiégés bárkit fenyeget, aki valamit túlságosan is hajszol, legyen az bármilyen dolog. Mint ahogy a diétában is kell csalónapot bevezetni, a céljaidhoz is kell időt találni, mikor nem azon jár az agyad, hanem valami teljesen más, nem megszokott dolgon.

pexels-photo-775204.jpeg

Hasonló cikkek:

Miért alkoholista a legtöbb fiatal?

3 lépés, hogy megtalálhasd álmaid munkáját!

Így váltsd valóra, az újévi fogadalmaidat!

FACEBOOK LOGo

Ha pedig tetszett a cikk,dobj egy lájkot facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Így érd el a céljaidat! – Álmaid megvalósításának titka” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s