Ezért nem keresel elég pénzt!

A pénz fő motorja a társadalmunk felépítésének, és ha valaki nem keres elegendőt belőle, akkor ő nagyon függeni fog a környezetétől. A pénz keresésének vannak szabályai, amiket ha betartsz, te is tudsz sok pénzt keresni.

 

Mi a pénz?

Arra a kérdésre, hogy mi a pénz nem sokan tudnának mást mondani azon kívül, hogy a papír vagy érme, amivel fizetünk, és aminek van értéke. De ha jobban belegondolunk, van egy ember, aki termel egy adott dolgot, amit elcserél pénzre, amiből pedig más dolgokat vesz. Tehát kiderül, hogy a pénz az egy ugyan olyan cserélhető dolog, mint bármi más. Például: Készítesz naponta 100 darab párnát, amiért cserébe te kapsz 20.000. forintot, amit te el tudsz költeni ugyan úgy párnákra, de tudsz belőle venni akár takarót vagy ágyat is.

money-1997187_1920.jpg

Csere-bere

Ahhoz, hogy te tudj több pénzt keresni, neked olyan terméket kell adnod, ami másokat érdekel és értékes is. Minél értékesebb dolgot adsz el, és megkéred érte az értékével egyenlő árát, annál több pénzt fogsz keresni. Például: Árulhatsz te olcsóbb és drágább párnát is. Az olcsóbb párna nem olyan minőségi, mert ahhoz hogy keress rajta, nem tudod a legjobb minőséget nyújtani, míg a drága párnát különleges memóriahabos anyagokból készítheted el, ez által többet ér a terméked mások számára és több pénzt is kérhetsz el érte.

pillows-791906_1920.jpg

Figyelem

Mennyire vagy érdekes a többi ember számára, mennyire tudod vonzani az érdeklődésüket, és mennyire tartod meg ezt a figyelmet? A marketing célja, hogy az érdeklődőkből vásárlókat csináljon, de ez csak úgy működhet, ha valamilyen szinten érdekled őket. Az emberek nem termékeket vesznek, hanem érzelmeket, érzéseket vesznek másoktól, olyan emberektől, akikhez szívesen járnak. Miért választanának téged szívesen mások?

conference-2705706_1920.jpg

Kockázat

Kockázat nélkül nem tudsz sok pénzt keresni. Mivel bele kell fektetni valamibe a tőkédet (lehet az termék, szolgáltatási eszközök, reklám költség, stb.) így azt már kockáztattad is, mert ha nem jön, be rajtad maradhat vásárolt dolog. Ez a pénzkeresés rendje, hogy ha nem kockáztatsz egy kicsit sem, akkor egy kicsit sem fogsz kapni, ha pedig mersz nagyot kockáztatni, nagy lesz a jutalmad mikor bejön.

pexels-photo-265087.jpeg

 

Hasonló cikkek:

Így érd el a céljaidat! – Álmaid megvalósításának titka

Mi az a felelősség, és miért fontos ez neked?

4 lépés hogy gazdag lehess! – Mi a közös a gazdag emberekben?

 FACEBOOK LOGo

Ha pedig tetszett a cikk, dobj egy lájkot facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s