Mi a féltékenység és hogyan győzheted le?

A féltékenység egy olyan dolog, ami teljesen tönkre tehet párkapcsolatokat. Nem csak az állandó frusztráció, és idegeskedés, amivel jár, hanem az egymást közt kialakuló játszmázások miatt is egy idő után elfogy az egymáshoz való türelmünk. A féltékenykedés több boldog párkapcsolatot tett már tönkre, és sokan nem is tudnak róla, hogy belekerültek a csapdájába. De mitől is alakul ki, és mit lehet tenni ellene?

 

Féltékeny?

A féltékeny szót egy kicsit érdemes megvizsgálni, hogy mit is jelent.

Az alaptöve a Félt, ami azt jelenti:  Tart az elvesztésétől; aggódik, hogy egy tulajdonát más megpróbálja elvenni. Tehát ha valaki félt valamit, aggódik, hogy azt a valamit elveszíti.

Ezzel szemben a féltékeny: Ártóan gyanakodó; rosszindulatú gyanakvást vagy aggodalmat érző (személy), aki a gyanúja szerint elveszthet szeretetet, barátságot, előnyt. 

crash-test-collision-60-km-h-distraction-163016.jpeg

Tehát…

Aki féltékeny, ő fél, hogy elveszíthet valamit. A féltékenységgel túlzott aggódást érsz el, mindezt sokszor pedig alaptalanul, mivel a párod azért van melletted, mert melletted akar lenni.

pexels-photo-159241.jpeg

Mitől fél?

Attól fél, hogy elveszíthet, attól fél, hogy nem lehetsz az övé, mert más el vesz tőle. Attól fél, hogy nem tud téged birtokolni. Itt kezdődik el igazán a negatív oldala a féltékenységnek. A pár, akit féltenek, ő nem egy egyenjogú tag, hanem egy tárgy, amit nem szabad elveszíteni.

pexels-photo-268833.jpeg

Kivel van a baj?

Azzal, aki féltékeny. Mert ő vagy nem bízik meg a párjában (kérdem én, miért vannak együtt?) vagy pedig önbizalom hiánya van. Az önbizalom hiány jelei, mikor az illető nincs tisztában önmagával, és vágyik a másik figyelmére, törődésére, ami feltölti őt. De mi van akkor, ha a másik nem jelez vissza, vagy elmegy a barátaival szórakozni? Eltűnik a boldogságot adó tárgyam, és rájövök, hogy mennyire rossz egyedül lenni, ezért azonnal felhívom, hogy jöjjön ide és legyen velem. Vagy ha el is engedem szórakozni, tudni akarom, hogy pontosan hova, kikkel, miért, és mikor jön. Mert ő az enyém, és más el nem veheti tőlem.

pexels-photo-60778.jpeg

Megoldás?

A megoldás egyszerűen hangzik, az, hogy ki kell alakítanod a saját belső békédet. Egy belső boldogság termelést és magabiztosságot, hogy ne függj mástól, és nem féltékenykedj mikor a párod nem ad rá indokot. Így egy boldog kapcsolatban tudtok együtt élni közösen.

pexels-photo-556667.jpeg

Hasonló cikkek:

Hogyan találd meg álmaid nőjét? – A boldog párkapcsolat megtalálásának titka

Mi az a felelősség, és miért fontos ez neked?

Mitől lesz valaki férfi? 5 dolog ami csak az igazi férfiakban van meg

 FACEBOOK LOGo

Ha pedig tetszett a cikk, és érdekelnek az új tartalmak is, lájkolj be facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s