Férfi túlsúly stílusosan?

A túlsúly mind az idősebbeket, mind a fiatalokat veszélyezteti. A túlsúlyossá válás a veszélyes, mert az jelzi, hogy elhanyagolt életstílussal rendelkezünk, és kezdjünk el figyelni testünkre. De milyen hatásai lehetnek ennek, mind saját magaddal, mind pedig a társadalommal szemben?

 

Ideál

A zsír, általában a férfiak derekára, combjára és fenekére megy. Ez utóbbi kettővel nincs akkora probléma, mint az elsővel. Ugyanis az ideális férfi csípő:derék aránya 10:9. Például az szép, ha egy férfi csípője 100cm dereka pedig 90cm. Ennél nagyobb derékbőség egy ekkora csípőhöz már nem kelt annyira vonzó hatást.

florence-2111059_1920.jpg

Egészség

Mind tudjuk, hogy a túlsúlyos embereknek egészségügyi problémái lehetnek, vagy már vannak is. Nehezebb mozgás, és hamarabb kifáradás is a velejárója ennek az életstílusnak, amin változtatni majd olyan nehéz, mint belekerülni ebbe az állapotba, évek kérdése.

confrontation-930744_1920.jpg

Ruhák

Enyhébb túlsúly esetében még jó lehet a konfekció méret fazonjai, de nagyobb pocak esetében csak a méretes szabóság jelentheti a kiutat. Ez ugyan így van az egyszerűbb ruhadaraboknál, mint a póló és  nadrág. Lehet találni, de nehéz kifogni a minőségibb darabokat.

pexels-photo-250290.jpeg

Mit közvetítesz?

Aki túlsúlyos, igénytelenséget közvetít. Itt most nem az enyhe pocakról van szó, hanem a nagyobb méretekről. Azt jelzi, hogy az illető nem törődik eleget a testével, és ezért elhízott állapotba került. Ezt persze jó ruhákkal el lehet takarni egy bizonyos ideig.

pexels-photo-319930.jpeg

Ellenpélda?

Mindig is mondták, hogy teltebb férfiaknak bizonyos fazonú és színű ruhákat nem lehet hordani. Aztán találtam egy urat, aki az összes szabályt áthágja, és jól áll neki.

Hasonló cikkek:

5 szín, ami hiányzik a férfiak ruhatárából! + Inspirációk

Az igényes városi férfiak stílusa!

Mi a stílusos férfiak fő ismertetőjele? – Ezt teszi veled az öltöny!

FACEBOOK LOGo

Ha pedig tetszett a cikk és olvasnál hasonló tartalmakat, kövess be facebookon!

Üdv: Kovács Péter

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s