Mi az Adonisz komplexus?

Egyre jobban elterjedő betegségről van szó, ami legfőképpen fiatal srácokat károsít meg. Jelensége az, hogy soha nincsen megelégedve magával az illető, ezért hajszolja tovább az álomtestét, aminek okán minden mást elhanyagol.

 

Adonisz komplexus?

Az Adonisz komplexus egy testkép torzulási forma, mi szerint a férfi minél nagyobb és nagyobb szeretne lenni, mivel úgy érzi, hogy nem ért el sikereket az életében, vagy a hölgyeknél, ezért ha nagyobb lesz, majd biztosan jobban érzi magát a bőrében.

fitness-2378953_1920.jpg

De miért?

Mert ő nem elég jó, és a teste egy kiugró pont lehet, hogy boldogabb lehessen. Egy ilyen komplexusos ember állít magának egy irreális testkép célt, amit el akar érni még akár tiltott dolgok árán is. Ezért pedig sokat küzd, sokat edz, sokat szenved, de igazából nincs meg a célja, hogy mit tenne álmai testével, csak meg akarja szerezni.

 

Lehetséges okai lehetnek a gyerekkori traumák, önbizalom hiány, kisebbségi komplexus, vagy akár az összemosódni látszó nemi szerepeket, amik okán azt a kevés férfi tulajdonságot próbálják minél jobban kihasználni, és ezt túlzásokig űzni.

fitness-2378993_1920.jpg

Mitől lehet?

Ránéz az életére az illető, és nem látja a csillogó sikert, a sok pénzt, a playmate lányokat, a teste se egy Ronnie Coleman. Így hát úgy dönt, hogy mivel a testével szeret legjobban foglalkozni ezért addig küzd, amíg el nem éri azt. Erre az is rátesz, hogy a társadalom sulykolja az eltorzult, nem természetes férfi ideálokat.

bodybuilder-646506_1920.jpg

Van kiút?

A kiutat az illető, és mindenki más is csak saját magában találhatja meg. Idővel mindenki rádöbben, hogy amit akar, azt nem tudja elérni. Ezt pedig tönkretett kapcsolatok, rossz pénzügyek és egy nem „elég jó” test árán tanulja meg igazán. Minél később döbben rá, annál fájdalmasabb lesz az igazság, de legalább rájön.

fitness-818722_1280.jpg

Hasonló cikkek:

5+1 izomcsoport, ami optikailag hatalmasabbá tesz!

3 Lépés, hogy megtaláld álmaid mozgásformáját!

Mi a féltékenység és hogyan győzheted le?

 FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakat, kövess facebookon is!

Mi az Adonisz komplexus?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s