A magukra sokat adó férfiak tényleg melegek?

Meleg vagy azért, mert jól öltözködsz? Elég sűrűn elhangzó dolog ez, az öltözködés világában, de ha kicsit átgondolod, rájössz, hogy ez így nem állja meg a helyét.

 

Hogyan lehet a szexuális beállítottságnak köze ahhoz, ahogyan prezentálod magad a világnak, legyél te ügyvéd, sportoló, vagy üzletember. Ezek az emberek mind üzenetet küldenek a világ felé, amit szeretnének, hogy gondoljanak róluk. Ezért 3 szempontot figyelj meg, mikor ezt a kérdést megkapod.

 

Ki kérdezi?

Lehet, hogy aki mondja egy kis helyen él a városban, nem szokott eljárni sok helyre, és mindenről az életben kialakít egy “dobozt”, amibe beleteszi a véleményét. Egy dobozban lehet sztereotípia is, egy kép arról, hogy hogyan nézhet ki egy meleg férfi, és az is lehet, hogy ebbe te is beleillesz.

pexels-photo-256621

Ez azért is lehet, mivel még nem találkoztak olyan férfival, aki igényes lenne a megjelenésére is. Vagy lehet, hogy csak azért csinálják, hogy téged idegesebbé tegyenek, és próbáljanak visszahúzni, mivel szerintük “nem jó irányba” mész.

 

Hogy néz ki a társadalom?

Bármerre is mész a világba, láthatod, hogy nagy kultúrája van a férfi öltözködésnek. Ezeknek mindig az volt a szerepe, hogy az alfa hímek megkülönböztethetővé tegyék önmagukat, a csoport többi tagjától. Tehát, ha te vállalod azt, hogy igényesen (a társadalom szerint “másképpen”) fogsz öltözködni, mint az átlagember, akkor igenis kapni fogsz megszólásokat, mert valakinek tetszik ez a stílus, valakinek nem tetszik.

pexels-photo (2)

Nézd meg magad

Ez a keményebbik része, amit a tükörrel szembe kell megvívnod. Azért öltözködsz jól, hogy csábító, lenyűgöző lehess, vagy mert a szociális státuszodat szeretnéd megmutatni? Ha a csábításért öltözködsz, sokszor magába foglalhatod a feminim érzéseket is. Ez azért van, mert nem csak az egyik nemet akarjuk lenyűgözni, és ezért női viselkedési formákat is elsajátítunk tudat alatt.

pexels-photo-54377

A másik formája a szociális *státusz megmutatása mások számára. Itt nem azért küzd az ember, hogy mások kedveljék, hanem azért, hogy lássák, hogy ő milyen szinten helyezkedik el a társadalmi ranglétrán. Ilyen például a doktorok fehér köpenye, egy drága autó, vagy egy minőségi sötétkék öltöny. Ezek mind státusz szimbólumok. Apró dolgok, mint az ápoltság, a ruhák fazonjai, és hasonló kisebb részletek segítenek abban, hogy emelkedni tudjon a társadalmi státuszod.

*Státusz: egy személy szakmai vagy társadalmi pozíciója vagy rangja másokhoz viszonyítva; társadalmi rang.

pexels-photo-326259

Szóval, hogyan válaszoljunk erre a kérdésre?

1.  Vedd poénra (ha nem vagy meleg), és dobd vissza a kérdést.

2. Menj bele komolyabban, es tudd meg, hogy miért sztereotipizál.

3. Magyarázd el, hogy miért öltözködsz így, hogy miért szereted a színeket, fazonokat.

4. Szigeteld el magad a kérdéstől, mivel ez a te dolgod, és nem akarsz hülyeségekkel foglalkozni.

 

Hasonló cikkek:

3 Tudományos ok, hogy miért kell kiöltöznöd Valentin napon!

Mi a stílusos férfiak fő ismertetőjele? – Ezt teszi veled az öltöny!

Az 5 legjobb ékszer, amit egy férfi hordhat

FACEBOOK LOGo

Ha pedig tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakat, kövess facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s