A Férfi Öv Viselése az öltözködéseben [Útmutató]

A Férfi Öv Viselésének 5 különböző szabályáról fog szólni ez a cikk. Ha fontos számodra a jó megjelenés, és figyelsz a részletekre, akkor olvass tovább.

 

1, A bőrök fajtái

Férfi Öv Viselésének alapszabálya, hogy a cipőnek illeszkednie kell az övhöz. De nem egyszer előfordult már többünkkel is, hogy nem talált a cipőjéhez illő anyagából, illetve árnyalatból illeszkedő övet. Akkor erre az lehet a megoldás az, hogy nem hordasz övet? Az pedig nem lehet túl kényelmes mondjuk egy prezentáció közben. Tehát IGEN viselheted az övet a cipővel, még ha nem is pont ugyan olyanok. Ha olyan kombinációt hordasz, ami közel van a színében, akkor nem számít az, hogy pont ugyan olyannak kell lennie.

Ha pedig ahhoz közeli megoldást sem találsz, akkor próbálj olyat, ami semmiféleképpen sem illeszkedik össze. Ez inkább már egy lazább megoldás, amit az üzleti életben nem megengedett használni.

belts-belt-skin-colors-65280

2, Férfi Öv Viselése farmerhez?

Hogyha jól illik rád a nadrág, miért kéne övet hordanod hozzá? A válasz az, hogy nem kell mindig övet hordanod, kivéve, ha nem jó a nadrág mérete. Övet akkor nem szükséges hordani, mikor öltönyt viselsz, mivel a zakó takartja az övrészt, vagy mikor pulóvert hordasz, mivel ott a pulóver alja takarja azt a részt.

Tehát akkor kell hordanod övet, amikor betűröd a felsődet, és kilátszik az övpánt rész. Persze ezek mind tőled függenek, hogy melyik öltözetben melyik megoldást szereted, de ne feledd, hogy az öv is lehet egy kiegészítője a megjelenésednek, így azzal is tudsz kombinálni.

fashion-man-person-model

3, Az öv hossza

A Férfi Öv Viseléséhez tisztában kell lenni a méretekkel, mint a hossza. Az öv hosszánál fontos szempont, hogy mikor felveszed és becsatolod, akkor az első bujtató után bevezetve legyen az öv vége 2 centivel. Ne legyen kicsi, mert az elrontja a látványát, illetve a túl hosszú sem kényelmes, mert könnyedén kijön a hátsó bújtatóból.

A másik szempont ezzel kapcsolatban, az öv vastagsága. Az elegánsabb övek vékonyak, míg a lazább övek vastagabbak. Ezt az övtartó mérete is jelzi, miszerint az elegáns nadrágokba csak vékony övet tudsz vezetni, míg a farmerbe vastagabbat is.

wood-shoes-floor-belt

4, Kell e nadrágtartót viselnem övvel?

Lehet, hogy érdeklődsz a nadrágtartók világa és kényelme iránt, és mondjuk viselnéd is szívesen, akár övvel is, de ha lehet ezt ne tedd. Vagy az egyiket hord, vagy a másikat. Mivel a nadrágtartó szerepe az, hogy tartsa a nadrágodat, az öved szerepe is ugyan ez, így nem szükséges mindkettőt hrdanod.

Akkor hordhatom a farmert nadrágtartóval? A válasz nem, mivel a farmerek alacsonyabb derekúra lettek tervezve, ezért kényelmetlenebb viselni őket nadrágtartóval, mint egy övvel. Vannak nadrágok magasabb derékkal, őket tudod viselni nadrágtartóval.

man-691422_1920

5, Övcsattot kiválasztása

A szimplább övcsatt, az elegánsabb választása a Férfi Öv Viselésének. Az ezzel ellentétes pedig a nagyobb övcsattok, a rodeó mintás, és hasonlók a casual öltözködés részei. Minden olyan csatt, ami nagy, mintás, esetleg vonzza a figyelmet, az a casual megjelenést erősíti, és minden olyan csatt, ami letisztult, és szolid, az elegánsabb hatást kelt.

buckle-waistbelt-belt-clothing-63585 (1)

Hasonló cikkek:

Férfi három részes öltöny – 6 kombinálási mód, ahogyan tudod hordani

Stílus titkok, hogy jobban nézhess ki a barátaidnál!

5+1 ing tipp, amit nem ismernek a férfiak!

FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakat, kövess facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

A Férfi Öv Viselése az öltözködéseben [Útmutató]” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s