Óra – 5 óra szabály, amivel minden férfinak tisztában kell lennie!

Hiszed vagy sem, de vannak az órával kapcsolatos szabályok is. Hasonlóképpen, mint az öv viselésekor, itt is be kell tartanod őket, hogy a legjobb lehessen a szetted, és hogy ne kövess el ordas nagy hibákat. Na lássuk.

 

1, Melyik kézen kell

Az órát, a bal kézen kell viselni, vagy a jobb kézen? Az egyik legtöbbször feltett kérdés, hogy végül is melyik kezünkön kell viselni az óránkat. A válasz pedig az, hogy attól függ. Ha például írsz, akkor viseld a bal kezeden, hogy ne zavarjon az írásban, de ha te bal kezes vagy, akkor viseld a jobb kezeden az órát. Tradicionálisan a bal kezeden kell viselned az órádat, csak ez megnehezíti a mindennapjaidat, ha balkezes vagy.

Human hand working with laptop networking technology

2, A jó órát kell viselned, a jó helyzetben

Gondolj az órákra úgy, mint a cipőre. Nincs az, hogy egy darab jó minden alkalomra, mivel nem tudsz tornacipőt felvenni temetésre, vagy egy bőr belebújós cipőt, az első randidon. Így hasonlóképpen nem tudsz hordani G-shock karórát egy drága öltönyhöz, és nem tudsz viselni luxusórát az akciós pólódhoz és rövidnadrágodhoz sem. Ahogy mondtam már, az óra része az öltözködésednek, kiegészíti azt, és ezért nem szabad, hogy teljesen más irányba vigye el az öltözködésedet, vagy akár hogy elrontsa azt.

Businesspeople shaking hands together

3, Hol a helye a kezeden?

Az órádnak, a csukló csontod mögött kell lennie. Nem a csontodon, és nem is rálógva a kézfejedre. Így teljes mozgás tartományában tudod mozgatni a kezedet, bármi nehézség nélkül. Láttam példákat, hogy mások hogyan hordják rosszul az óráikat, egészen rácsúszva a kezükre, így ha felfelé mozgatták a kezüket, fájdalmas lehet az óra vaskos szerkezete, szóval így inkább ne viseld, ha lehet.

hand-3200400_1920

4, Az órának jó méretűnek kell lennie

Ha azt szeretnéd, hogy a csuklódon maradjon, akkor bizony jó méretűnek kell lennie a szíjnak. Ne hordj olyan órát, ami laza és lóg, mert bárhogy rakod, mindig le fog esni és gátolni fog téged. Ezzel inkább azt a látszatot kelted, hogy megvetted életed első óráját, és nem tudod, hogy hogyan kell hordani. Ezért jó egy bőr szíjú karóra, főleg kezdőknek, mert könnyedén tudod állítani a méretét. Ha pedig fém szíjút választasz, menj el egy óráshoz, aki majd a kezedre igazítja a méretét.

pexels-photo-907916

Úgy teszteld, hogy jó e a méret, ha a mutató ujjad befér az óra szíja alá. Mert így kényelmes lesz az egész napos viselése.

Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset

5, A mérete vigyázz

Úgy, mint a ruháknál, itt is szeretnéd, hogy az órád jó méretű legyen, és hogy passzoljon a testalkatodhoz. Az elmúlt években szörnyű divatja volt a hatalmas karóráknak, ami szerencsére már elmúlt. Egy nagy óra túl sok figyelmet vonz, és ha neked kisebb csuklód van, egy kilógó hatalmas órával, még kisebbé teszi a csuklódat. Az átlagos férfi méretekben 35mm-től a 42mm-ig szokott jó lenni, az ennél kisebb az nőiesebb hatást kelt, míg a nagyobb, hát igen, arról már meséltem.

pexels-photo-412840

Hasonló cikkek:

Férfi Öv használata és fajtái, avagy mitől lesz jó egy öv?

Melyik kézen kell hordani az órát?

3+1 Óratípus, ami minden jó ruhatár kötelező darabja!⌚️

FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakat,kövess facebookon is!

Óra – 5 óra szabály, amivel minden férfinak tisztában kell lennie!” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s