Férfi szőrzet – Mit mond a tiéd?

Ahogy az öltözködésnek, úgy az arcszőrzetnek is vannak jelentései. Mint ahogy van a borostának jelentése, úgy van a szakállnak, és a borotvált arcnak is. Te is szeretnéd tudni, hogy mit gondolnak rólad?

 

Szőrt vagy ne?

Kutatások bizonyítják, hogy az emberek, mikor az arcszőrzeted pásztázzák. Ha bármi nemű szőrszálak megjelentek már az arcodon, vagy esetleg már komolyabb borostát növesztettél, akkor ezzel két nagyobb dolgot közölsz mások felé: 

  • agresszió és dominancia
  • érettség

Ha pedig borotvált vagy, ezeket gondolják rólad:

  • barátkozó természetű
  • egészség és tisztaság

barber-beard-close-up-897262.jpg

Agresszió

A szakáll jele, hogy aktív tesztoszteron van a testben, és az emberi agy azzal hozza párhuzamba, hogy az illető agresszívabb lehet ez által. Ezért van az, hogy a szakállas férfiak sokszor láthatóak dühösnek, agresszívnek vagy dominánsnak, még hogyha nem is részei ezek az alapszemélyiségének.

 

Egy kutatásban fotóztak szakállas, és nem szakállas férfiakat is úgy, hogy mindketten agresszív arcot vágtak. Majd összehasonlították és értékelték őket. A szakállas férfiakat sokkal agresszívebbre értékelték, mint a borotvált férfiakat. Úgy is, hogy csak a szakáll volt más a képeken.

bag-black-and-white-close-up-952409.jpg

Érettség és az arcszőrzet

A képesség arra, hogy borostát növesszen valaki, jelzi az érettségi szintjét, amit a kor és a növekedés befolyásol. Azok a férfiak, akik szakállal rendelkeznek, őket fejlettebbnek, erősebbnek, és magasabb szociális elhelyezkedésűnek gondolják, mind a nők és mind a férfiak körében.

adult-beard-boy-903661.jpg

Barátságos és arcszőrzetes

Míg a szakállal a dominanciát és az erőt párosítják, addig az érme túloldalán ez a férfias kép látszólagos. Egy kutatás azt bizonyítja, hogy a szakállas férfiak 38%k-al kevésbé adakozóak, 36%-al kevesebbet gondoskodóak, és 51%-al jókedvűtlenebbek, a borotvált társaiknál.

 

Lehet ezért van az, mivel a szakáll az agressziót jelzi, míg a borotvált arc a jól szocializálódott, és könnyen elvegyülő embert jelenti. Illetve arra is rájöttek, hogy a borotvált férfiakat magasabb társadalmi szinten, és fejlettebb kommunikációs képességekkel képzelik el, mint a szakállas férfiakat, mindezt a róluk készült fotók alapján értékelve.

pexels-photo-614810.jpeg

Érdekességek

  • A hölgyek, a kis borostát szeretik a legjobbam a kutatások alapján. Sőt, mikor választaniuk kellett a vékony- és az erősebb borosta között, az erősebbet szexisebbnek tartották.
  • A nők férfiasabbnak tartanak egy férfit arc szőrzettel, mint a nélkül.
  • A maszkulinitás magas szinten, magas szintű gondoskodás látszatát kelti, így a nők szívesebben alapítanak családot szakállas férfiakkal
  • A frissen borotválkozott, és a nagyobb szakállal rendelkező férfiakat igényesebbnek értékelik, mint akiknek kis szőrzet, vagy csak hosszabb borostájuk van.

 

Persze, nincs rossz és jó válasz erre a kérdésre, hogy akkor ezt, vagy épp azt válaszd. Mert mindenkinek megvan az erről alkotott véleménye. Szóval ha szeretnél változtatni ne feledd, próbálkozz, és hibázz, de soha ne rohanj.

 

Hasonló cikkek:

Borosta, a szőrös szexiség titka

Hogy ne légy unalmas? 5 tipp, hogy még érdekesebb lehess!

Csajozás tippek? 6 meglepő dolog, amit a nők szexinek tartanak

FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakat, kövess facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Férfi szőrzet – Mit mond a tiéd?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s