Öltöny akció? Mikre figyelj, mikor akciós öltönyt veszel?

Minden szezon végeztével, és az új árukészlet beköszöntével, a régi darabokat akciós címkével látják el. De mivel ezek a darabok már kint álltak az üzletek akasztóin hónapokig, és bizony sokan felpróbálták őket, ezért összegyűjtöttem azokat a dolgokat, amiket meg kell vizsgálnod, mielőtt öltöny vásárláson kapod magad.

 

Címke

Mikor megtalálod a hőn áhított öltönyt, amit szeretnél magadévá tenni, mindenképp vizsgáld meg az árcímkéjét. Mennyi az akció? Mennyit mondanak, és mennyit vontak le ténylegesen? Sokszor előfordul az, hogy leáraznak ruhákat, kiírják, hogy akció nagy piros betűkkel, majd kiderül, hogy csak az utolsó számjegyeket kerekítették le az adott ruhadarab tényleges árából. Ha ilyet látsz, mikor vásárolsz, kerüld azt a helyet inkább.

 

Próba

3 fajta akciós öltönnyel tudsz találkozni; a múlt szezon béli, a nagy mennyiségben vásárolt, majd darabonként eladott, és a másodkézből származó, azaz használt darabok. Az utolsó kettőről beszéltem ebben a cikkben, hogy miért ennyi az áruk, így most az elsőről fogok inkább beszélni.

Mint mondtam, a szezonból hátramaradt akciós darabokat többen is felpróbálták már, így mielőtt felpróbálnád, bizonyosodj meg róla, hogy a varrás mentén nincs e kiszakadva a cérna, és hogy megvan e még a zakónak a tökéletes formája.

Ha minden rendben van, próbáld fel az adott darabot, és próba során arra figyelj leginkább, hogy a vállaidnál kényelmes legyen. Mivel ha nem vagy konfekció méret (az emberek 90%-a nem az) akkor amúgy is ajánlatos varrónőhöz fordulni, aki bárhonnan be tud venni belőle, kivéve a váll részénél. Viszont az üzletben vásárolt ruhákban általában nincsen hagyva anyag, így egy varrónő csak szűkíteni tud belőle, bővíteni nem.

 

Most, hogy megtaláltad és felpróbáltad a tökéletes darabot, kicsit kezdd el hordani, kezdj hozzászokni, hogy milyen. Viseld pár percig, mozgasd benne a vállaidat, ülj le benne, gombold be, majd gombold ki. Tehát próbálj ki mindent, amit amúgy is megtennél, mikor hordod, mert így tudod eldönteni azt, hogy számodra kényelmes e az öltöny, vagy sem.

adult-beard-businessman-846747.jpg

 

Gondolj a jövőre

Ha eljutottál eddig, és minden rendbe van a ruhával, akkor akár meg is veheted. De van még egy dolog, amire érdemes lehet figyelned, és ez az, hogy később mivel fogod tudni viselni. Hányszor hallottuk már, hogy valaki vett valamit, amit nem tudott kombinálni a többi ruhájával? Gondold kicsit végig, hogy milyen ruháid vannak otthon, cipő, ing, nyakkendő, stb. Majd a fejedbe illeszd hozzájuk az öltönyt. Szerinted jól állnak együtt? Ha erre igen a válaszod, akkor irány a kassza, ha pedig többet akarsz tudni a minták kombinálásáról, akkor kattints erre a cikkre.

silk-tie-2846862_1920.jpg

Ha pedig még több inspirációt szeretnél, akkor el kell olvasnod ezt a cikket: 5 szín, ami hiányzik a férfiak ruhatárából! + Inspirációk

 

Hasonló cikkek:

Zakó gombolás – 1 perc stílus

Öltöny ár. Mégis mennyibe kerül?

Hogyan légy személyiség? Mi az, ami egyedivé tesz?

FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakat, kövess facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Öltöny akció? Mikre figyelj, mikor akciós öltönyt veszel?” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s