Önbizalom növelés! 10 egyszerű önbizalom növelő technika.

Ha már beszéltünk arról, hogy mivel tudod hírtelen csökkenteni az önbizalmad, akkor legyen arról is szó, hogy min tudsz változtatni, ha épp nem érzed magad erőd tejében. 10 egyszerű tippet gyűjtöttem össze, hogy mindig jól érezhesd magad a bőrödben.

 

1, Húzd ki magad

A legegyszerűbb instant önbizalom növelő módszer az, ha kihúzod magad. Mellkas ki, vállakat hátra, fel az álladdal, és egy mosollyal koronázd meg a megjelenésed. Hogyan fogod érezni magad? Mint egy szuperhős.

 

2, Mosolyogj többet

A mosolygásból sosem elég. Szokták mondani, hogy “a jó dolgok sokba kerülnek, de a mosolygás ingyen van”. Az agyra gyakorolt hatása ugyan úgy boldogság hormonokat termel, mint egy új cipő, és nem kell hozzá bankot se rabolnod. Akkor miért ne mosolyognál többet?

 

3, Ne félj másoktól

Körülötted mindenki ember, úgy, mint te. Nekik is vannak erősségeik és gyengeségeik, és ők is érezhetik magukat kellemetlenül, vagy önbizalom hiányosan. Ha valaha érezted magad egy beszélgetés közbe rosszul, ne aggódj miatta, hisz mással ez ugyan úgy előfordult már.

adult-bar-brainstorming-1015568

4, Mozogj

Hosszútávon az egyik legjobb önbizalom növelő módszer, az edzés. Ha látod a testedet fejlődni, esztétikusabbá válni, egészségesebbé alakulni, akkor fog kirobbanni az önbizalmad. Ha kialakítod ezt az életstílust, nem csak energiával leszel mindig tele, hanem lesznek eredményeid, amikre mindig is büszke lehetsz. Úgy hogy irány edzeni!

 

5, Kik a barátaid?

Kiemelkedően fontos dolog, ha helyére akarod billenteni az önbecsülésed. A barátaid egyenlőek veled, és amilyenek ők, hasonlóképpen fogsz te is viselkedni. Ha igazán boldog akarsz lenni, mindig olyan társaságba legyél, ahol megbecsülnek, és támogatnak téged, és hagyd azokat, akik csak lehúznak.

chatting-cups-dog-745045 (1)

6,  Fejleszd a stílusod

Ez a fő célja is a blognak, hogy megtaláld azt, ami te vagy, és élvezettel viseld, amikor csak lehet. Figyelj, ha te az a srác vagy, aki mindig ugyan abban az unalmas pólóba és nadrágba van, akkor ma vegyél fel egy izgalmasabb ruhát, ami tökéletes méretű rád. Nem kell öltönynek lennie, elég, ha stílusos és jól áll rajtad. Garantálhatom, ha ezt viseled, meg fog növekedni az önbizalmad.

asian-boys-cute-923657

 

7, Irányítsd az életed!

Két féle dolgot tehetsz, vagy irányítod az életed, vagy mások irányítják azt. Hiába érzed magad jól a bőrödben, ha valaki könnyedén lerombolja a jókedved. Ezért fontos, hogy vedd át az irányítást az életed felett. Döntsd el te, hogy mit szeretnél, és ne hagyd, hogy mások “jó tanácsai” rossz irányba tereljenek.

 

8, Hagyd a komfort zónát

Minden férfinak kötelező lenne ez a téma, hogy ki merjenek lépni a komfort zónájukból. Az élet akkor az igazi, ha szemtől-szembe nézel vele, és teszed, amit tenni szeretnél. Vagy elmenekülhetsz, és ráfoghatod valaki másra, hogy miatta nem merted megtenni.

 

9, Örülj, amidnek van

A negatív gondolatok sosem eredményeznek pozitív életet. Ez igaz arra is, ha valaki nem elégszik meg azzal, amije van. Nem azt mondom, hogy ne törekedj többre, hanem azt, hogy állj meg egy kicsit, és gondold végig, hogy mennyi mindened van már, amiért hálás lehetsz az életben.

adult-affection-baby-853408

10, Ne beszéld be magadnak

Ha azt gondolod magadról, hogy félénk vagy, lúzer vagy, akkor az agyad automatikusan elküldi a testednek ezeket a gondolatokat, ami aztán így is fog cselekedni. Lúzerként és félénkként. Helyette inkább tedd azt, amit sokan nem tesznek, az pedig, hogy igenis hangoztasd, amit elértél. Ha jobb irányba szeretnéd terelni az életed, akkor elsőként neked kell jobb emberré válnod, és ehhez büszkének kell lenned magadra, arra, hogy milyen ember vagy.

 

Ennyi volt a 10 darab önbizalom növelő tipp. Neked melyik tetszett legjobban? Írd meg kommentben!

 

Hasonló cikkek:

Felesleges férfi félelmek, amiket a nők utálnak!

Mit ne mondj egy nőnek! 10 dolog, amit nem szabad mondanod egy nőnek!

Nincs többé jófiú! 5 módszer, amivel megállíthatod a jófiúiságod!

FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakat, kövess facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Önbizalom növelés! 10 egyszerű önbizalom növelő technika.” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s