Fast Fashion. Itt a vég?

A Fast Fashion az elmúlt évtized leggyorsabban fejlődő irányzata volt a divatiparnak. Az idő múlásával egyre több elferdítés, és embertelen tett kerül felszínre, amit mind ennek a trendnek köszönhetünk. Emberek jogainak földbetiprása, rasszizmus, és mérhetetlen mértékű szennyezés áll már a cégek számláin, akik mindent megoldottnak gondolnak egy bocsánatkéréssel.

 

Miért volt jó nekünk?

Gazdaságilag elmondható, hogy jól élünk. Egyre többet keresünk, amit azonnal visszapumpálva a gazdaságba, elköltjük azt. A Fast Fashion cégeknek hála jobb -vagy annak tűnő- ruhákat tudunk kézhez-kapni mindig, mikor kedvünk támad frissíteni a ruhatárainkat. Ha -őrültség által vezérelve- hirtelen úgy döntenél, hogy legalább fél évig nem vásárolnál kedvenc üzletedben, akkor azon kapod magad, hogy leszakadt az inged gombja, hála a minőségnek amit ezek a cégek megkövetelnek.

Kapcsolódó kép
Forrás

De nem csak sok trendi és egyedi arcot kaptunk, hanem bizony stílus vezetőket is, akik tudják ám, hogy honnan fúj a szél. Az öltözz fel 100$-ból (kb. 28 ezer forint) kihívás semmit sem érne egy minőségi üzletben, míg a H&M-ben egy teljes outfitet magadévá tehetsz, hisz egy profi shoppingkirálynő vagy.

 

Egészségre ártalmas

A háziorvosodnak lassan receptre kell írnia a pamut ruhákat, olyan ritkán látott a bőröd természetes anyagot. Tudom, annak nem 1200 darabja, de legalább nem megy szét 3 mosás után. A polyészter a modern világ átverése. A rossz minőségű pamutot és gyapjút is egy kis polyészterrel való keverés után eladják neked, mint vasalás mentes ing, vagy gyűrődés mentes nadrág. Te meg bekajálod, mert azt a “szörnyű” 5 perces vasalást is meg tudod spórolni.

Kapcsolódó kép
Forrás

Van egy jó viccem:

"A két gazda beszélget:

-Te Józsi megvetted már a fát télire?

-Aaaa...Béla. Ne legyél ódivatú! Mi már csak H&M-es ruhákkal fűtünk!"

Ha nem hiszel Józsinak, bármikor elolvashatod ezt a tavalyi cikket arról, hogy milyen sokoldalúan lehet felhasználni ezeket a ruhákat. Aggódásra nincs ok, mivel a divat még csak a föld 2. legszennyezőbb iparága, az olaj mögött, úgy hogy van még pár szép éved megmutatni mindenkinek, hogy mennyire jó a stilled.

Kapcsolódó kép
Forrás

De munkahelyeket teremt!

Gondolom te is hallottál már róla, hogy bizony ezek a nagy gyárak Kínában mennyi munkahelyet teremtenek. Ez tök jó. Jó cég nevén generációk választják ezt a munkát, így már 14 éveseket is dolgoztatnak a gyárakba éhbérért. Sőt a legjobb az, mikor a gyártás vezetője -aki felel azért, hogy menjen a munka és meglegyen az adott minőség- üvöltözik, kezében egy fa ütővel, és néha megfitogtatja az erejét a pimasz gyerekeken, és az életük végéhez járó hölgyeknek is.

Kapcsolódó kép
Forrás

Tudod, minden másra ott, a Mastercard!

Ez mind nem számít. A fontos az, hogyha maradt egy kis pénzed költsd ruhákra, cserébe a barátaid rengeteg csodás bókkal látnak el, és ez mindent megér. Tudom, hogy szép vagy és divatos, csak ne hogy véletlenül feletted is eljárjon az idő, mint eddig mindenki felett. Aztán rájöjj arra, hogy az idődet és a pénzedet tudtad volna hasznosabban is eltölteni.

 

Ha még szeretnél pár csodát olvasni:

Rasszizmus ügy

Lopás

Forrás

Hasonló cikkek:

4 ingyenes mód, hogy fejleszthesd a stílusodat, vásárlás nélkül!

Felesleges férfi félelmek, amiket a nők utálnak!

Férfi Divat 2018 Ősz-Tél

FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakat, kövess facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Felhasznált irodalom:

Égetés ügy

Fizetés

Fast Fashion. Itt a vég?” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s