Rúgd seggbe a vágyaid, és teljesítsd végre az Újévi Fogadalmad!

Rúgd seggbe a vágyaid, és teljesítsd végre az Újévi Fogadalmad!

Minden évbe eljön az év vége, és sokunknak eszébe jut, hogy jövőre még jobb életet szeretne élni. Egy fehér lappal és egy tollal ilyenkor szárnyal az ember képzelete, és sokszor olyan dolgokat is leír, amik a jelenlegi képességeit túllépik, ezzel pedig lerombolja az önbizalmat, míg végül nem fog több Újévi Fogadalmat tenni az illető.

Újévi Fogadalmak

Miért nem működnek az Újévi Fogadalmak?

Az élet egy fejlődés, ezt mindenki tudja, de sokunk belekényelmesedik a jelenlegi helyzetébe. Erre lehet jó megoldás egy új év, új kezdettel, amikhez párosulnak az újévi fogadalmaink is. A hiba hasonló, mint mikor eltervezünk valamit az életben. Kell hozzá, egy reális cél, kell az, hogy hogyan csináljuk meg, és kell elhivatottság. Ezen a három dolgon buknak el az Újévi Fogadalmak is.

Újévi Fogadalom

Ha nem reális a cél, az azt jelenti, hogy túl nagy dolgot akarunk, amire a megoldás vagy a cél csökkentése, vagy a hozzá szükséges időtáv növelése. Másik tipikus irreális cél a lehetetlen célok (mint például növök 5 centimétert úgy, hogy évek óta nem nőttem).

A hogyan szokott talán a legnehezebb lenni, de ez az internet korában már könnyedén megoldhatóvá válik. Ha olyan dolgot szeretnél, amit már más megtett, akkor csak beírod a keresőbe, hogy mit szeretnél, és az kidobja a válszt. Ha olyat csinálsz, amit más még nem tett, akkor bizony azt neked kell megoldanod.

Ha megvan a reális cél, és az útvonal, amin el tudod érni, akkor már csak az elhivatottság szükséges, hogy megtedd. Ez a dolog már csak tőled függ, és attól, hogy mennyire akarod azt a célt.

Elhivatottság

Az Újévi Fogadalmad elősegítő módszerei

 

Szem elé tenni

Sokszor azért felejtjük el megvalósítani az álmainkat, mert nem ivódik bele eléggé a fejünkbe. Az emberek azért nem tudják megvalósítani a terveiket, mert az élet körforgása (a munka, a család, és az egyéb dolgok) közbeszólnak, így végül teljesen elfelejtenek az álmaiknak élni. Erre lehet jó megoldás, ha berögzítjük maguknak. Naponta végiggondolni, hogy mit szeretnénk, felírni, láható helyre tenni, így mindig azon fog járni a fejünk, hogy mikor tudunk többet tenni magunkért.

Szem elé tenni

Nem gondolkodni, cselekedni

Sokszor azzal okozzuk a problémát, hogy a legegyszerűb dolgokat akarjuk megspórolni. Tipikus ilyen dolog, a fogyás. Legtöbben ahelyett, hogy egészségesen ennének és mozognának, inkább keresik a szuper tablettát a marsról, hogy leégjen róluk a zsír 10 perc alatt. Ha megoldást akarsz találni a legegyszerűbb problémákra, akkor hagyd abba a keresést, és csináld meg őket.

Nem gondolkodni, cselekedni

Pozitívan hozzáállni

Két különböző látásmódból lehet hozzáállni valamihez, vagy jól, vagy rosszul. Ha már az elején a rossz oldalát nézed (mert mondjuk te nem akarok azt a dolgot, csak mások erőltetik), akkor inkább el se kezd. Csukd be a szemed, kapcsold ki a világot, és gondold végig, hogy mit szeretnél csinálni, mitől érzed magad boldognak. Keresd meg, találd meg, és állj hozzá jól, keresd a megoldásokat a problémák helyett.

Pozitívan hozzáállni

Hasonló cikkek:

5 Hiba, amit minden Férfi elkövet (és abba kell hagyni!)

4 ingyenes mód, hogy fejleszthesd a stílusodat, vásárlás nélkül!

Légy az első benyomás mestere! Mikre figyelj, ha jó első benyomást szeretnél?

FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Rúgd seggbe a vágyaid, és teljesítsd végre az Újévi Fogadalmad!” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s