“A stílus maga az ember!” Hogyan legyen a te személyiséged a stílusod?

"A stílus maga az ember!" Hogyan legyen a te személyiséged a stílusod?

Bizonyára te is hallhattad már azt a mondást, hogy a stílus maga az ember. Ha mélyebben a sorok mögé tekintünk, a megvilágosodás csak azé lehet, aki “stílusra érett”. Ezt nem vehetjük meg, nem kaphatjuk ajándékként, és nem úgy születünk, hogy van. Viszont megszerezhető. Erről fog szólni a cikk.

stílusra érett

Mi az a stílus?

Mielőtt belecsapnánk a lecsóba, a hozzávalókat elő kell készíteni. De mik a hozzávalók? A stílus egy kifejezési forma, ahogyan a külvilág felé üzenünk. Része a testbeszéd, az öltözködés, a kommunikáció. Minden, amit a külső világ érzékel belőlünk. Viszont a jó stílus az, ami a belső értékekkel is összhangban van.

 

Mostanában elhíresült a “Fake it till you make it“, azaz tettesd addig, amíg el nem éred. E szerint tehát ha te sikeres akarsz lenni, azt kell mutatnod a világnak, amit látni akar, és olyannak kell mutatkoznod aki elérte már azt, pedig nem.

Mi az a stílus

Ez egy rossz irány.

 

Mert lehet, hogy a külvilág felé azt mutatja az ember, amit akarnak látni, de ha valakiben van egy identitás, akkor hosszútávon nem fogja bírni a megjátszást. Gondolom te is láttál már olyan embert, aki csinált valami vicceset amit felkaptak, majd mikor hosszútávon azt kell csinálnia, amit nem akar, akkor hírtelen eltűnt és nem hallottál felőle többé. A stílus nem csak a külvilág felé való törekvés, hanem a magunk belső személyisége is.

rossz stílus

Milyen a jó stílus?

A jó stílus a külső-belső értékeket tükrözik. Például Karl Lagerfeld mindig fehér magasított gallérú ingben, és fekete nyakkendőben mutatkozik. Ha valaki meglátja ezeket a stílus jegyeket, azonnal tudja, hogy ő az. Illetve látszik a cselekedetein is, hogy kellemesen érzi magát a ruháiban, ebből következtethető, hogy szívesen hordja őket. Ilyen egy pozitív példa a jó stílusra.

Milyen a jó stílus

A rossz stílus is ugyan ilyen könnyen észrevehető. A legtöbb példát a hétköznapokban látjuk, mikor sok férfi szeret kényelmesen öltözködni, pólóban lenni és farmerben, viszont ezek nem teszik őt különlegessé. A stílushoz kell egy rendszer, kell valamit közölnie, de ilyenkor általában csak az igénytelenség és a nemtörődömség jön át legtöbbünknek.

 

Alakítsd ki a jó stílusod!

Mint mondtam, a recept 2 részből áll. Az, hogy mit kommunikálsz vele, és te mennyire szereted hordani. A kommunikáció eldöntéséhez elég csak kicsit a jelenre figyelni. Függ a munkahelyi dresscode-tól, a barátainktól és a környezetünktől is. Tedd fel magadnak a kérdést: “Ha én ezt a stílust követem, beleillek e még a jelenlegi életembe?” Ha azt mondod, hogy igen, akkor meg is vagy, ha nem, akkor vagy más stílust kell keresned, vagy más környezetet kell választanod.

Alakítsd ki a jó stílusod

A másik része pedig a belső. Itt a döntés mindössze azon alapszik, hogy te mit szeretnél. Lehet, hogy az egyszerűséget kedveled, de az is lehet, hogy a változatosságot. Nincs itt semmi titok, csak olyan ruha jellegzetességeket és márkákat kell találnod, amikkel szívesen azonosulsz és jó érzéssel viseled őket.

 

Ezek a részei a jó stílusnak. Ha valami kérdés maradt benned, írj és próbálom megválaszolni azt!

 

Hasonló cikkek:

A Slim Fit Jelentése és használata [Útmutató]

Melyik kézen kell hordani az órát?

4 ingyenes mód, hogy fejleszthesd a stílusodat, vásárlás nélkül!

FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

“A stílus maga az ember!” Hogyan legyen a te személyiséged a stílusod?” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s