Dress Code Férfiaknak: Ultra Casualtól a Black Tie-ig. [Útmutató]

Dress Code Férfiaknak: Ultra Casualtól a Black Tie-ig. [Útmutató]

A Dress code Férfiaknak egy alapköve az öltözködéshez. Mindenki saját Dress codeja függ a környezetétől, és a saját ízlésétől is. Van, aki szereti a Sneakereket, ő egy Casual dresscodeba fog kerülni, míg van aki az elegánsabb öltözködést szereti, neki inkább a Formal öltözködés lesz a passzoló. De mik pontosan ezeket a Dress codeok?

 

Dress code Férfiaknak

Dress code Férfiaknak
Forrás

Az egyes Dress code-ok képeznek főbb csoportokat (Black Tie, Business, Casual), amik közti átmenetekre is különböző szabályok vonatkoznak.

 

Sloppy

A sloppy az igénytelen ruhát jelenti. Angolul hanyag emberekre szokták mondani, akik koszos, szakadt ruhákban jelennek meg.

 

Ultra Casual

Az Ulta Casual az legsűrűbben látott öltözködés a férfiaknál. Jellemzője a póló, farmer, de ide tartoznak a hypebeastek is például. Ennél az öltözködésnél fontos a kényelem, ami okán sokan kedvelik. Rengeteg márkának ezek a legjobban menő termékvonalai, és sok márka csak ezeket a stílusú ruhákat gyártja.

Ultra Casual

Casual

Maga a Casual egy fokkal elegánsabb, talán pasisabbnak tudnám jellemezni. Itt már láthatóak öltözködési szabályok, és azok a ruhadarabok, amik egy fokkal elegánsabbak a kapucnis pulóvertől. Nem csak a farmer, hanem a chnio is szóba jöhet, és nem ritka a galléros póló sem.

Casual

Smart Casual

A fenti képen nem látható, viszont itthon ez az öltözködési forma terjedt el igazán. Ez a fajta Dress code lazább, mint a Business Casual. Minták és színek részei, illetve az se baj ha épp pólót, vagy garbót visel az ember.

Smart Casual
Forrás

 

Business Casual

A Business Casual átmenetet nyújt a Business és a Casual öltözködésben. Sokan tévesen azt hiszik, ha felvesznek egy zakót, akkor már Business Dress code alapján öltözködnek, pedig ez nem így van. Maga a Business Casual nem igényeli a nyakkendőt és a formális zsebkendő hajtogatást sem. Sport zakó, chino nadrág és egy elegánsabb ing jellemzi.

Business Casual
Forrás

Business

Maga a Business az öltöny viselés legmagasabb foka. Itt minden ruhadarabnak szerepe van, és mindnek megfelelőnek kell lennie az öltözködési szabályok alapján. Itt jön elő, a minták és színek szerepe, mert bizony ha minden klappol, akkor ki fog tűnni az, ha valami nem illik oda.

Business
Forrás

Black Tie Optional

A formális Black Tie eventek egy lazább megjelenést követelő Dress codeja a Black Tie Optional. Ez a fajta öltözködés nem csak az elegánsabb megjelenést követeli, hanem egy kis jókedvet, színt is enged belevinni. Lehet ez, egy mintásabb szmoking, vagy egy  elegánsabb mellény akár, viszont itt is tartja a szabály, hogy a kevesebb, több.

Black Tie Optional
Forrás

Black Tie

A Black Tie a formalitás egyik legmagasabb foka. Ha egy ilyen eseményre hivatott az ember, akkor nincs túl sok lehetősége. Fehér ing (vagy szmoking ing) fekete, vagy sötét színű szmoking, hozzá fekete nadrág oldalán szatén csíkkal, és alulra pedig egy klasszikus fekete oxford. A csokornyakkendő sem maradhat ki, ami alap kelléke ennek az eseménynek.

Black Tie
Forrás

White Tie

A White Tie öltözettel legtöbbször az esküvőkön találkozhatunk. Ez a fajta megjelenés Frakkot igényel, fehér csokornyakkendőt.

White Tie
Forrás

Hasonló cikkek:

Nadrágtartó Viselése és kiválasztása [Útmutató]

Casual megjelenés elegánsan? Ha épp nincs kedved a zakóhoz!

Öltöny akció? Mikre figyelj, mikor akciós öltönyt veszel?

FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Dress Code Férfiaknak: Ultra Casualtól a Black Tie-ig. [Útmutató]” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s