Öltöny árak és fajták

Öltöny árak és fajták

Ha az ember öltönyt szeretne venni, nem mindegy, hogy milyen a kidolgozása, és az milyen áron van. Mert vannak olyan Öltöny Árak és márkák, akik az egyel magasabb árkategóriába tartoznak, az alacsonyabb minőség jegyében. Erről lesz szó a cikkben, hogy milyen fajták vannak, hogyan ismerhetőek fel, és milyen áron éri meg megvenni.

 

Öltöny fajták

Az öltönyök elkészítési módját 3 különböző csoportba lehet sorolni. Vannak a gyárban készített, legtöbbször gépek által végzett munka eredményei, az off the rack öltönyök, amik konfekció méretre készülnek. Vannak az úgynevezett MTM azaz, Made to Measure, ami magyarul a méretekre készültet jelenti. Csalóka elnevezés, mert egy konfekció mértre készül és azt igazítják az illetőre. Illtve van a Bespoke ami egy kézzel készített darabot jelent, szabók és mesterszabók munkáját, és a legjobb minőségű anyagokét. Persze az ára sem kevés.

Öltöny fajták
Forrás

Ezek voltak az Öltöny fajták, most térjünk rá a részletes leírásra és az árakra.

 

Off the Rack Öltönyök

Az Off th Rack öltönyöket úgy kell elképzelni, mint amiket a zarába lát az ember, vagy a H&M-be. Ezeket a ruhákat Bangladesből vagy Indiából importálják, egészen hozzánk. Általában egyszerű fazonok, és a különbség maximum az anyag színében, vagy a gallér fazonjában szokott eltérni. Minőségre a legalsó kategóriát erősíti, ezért vásárlás előtt mindenképpen meg kell figyelni a ruha felszínét, hogy nincs e varrás szakadás, vagy folt rajta.

Off the Rack Öltönyök
Forrás

Vannak olyan Off the Rack öltönyök, amik jobb minőségben készülnek, és keverék, vagy akár 100% gyapjútartalmú anyaggal készül. A méretei konfekció méretek, de vannak üzletek ahol különböző hosszított, zömök fazonokkal lehet találkozni. Az Öltöny Árak szerint maguk a konfekció ruhák 20-30 ezer forinttól akár 100 ezer forintig terjednek. A legtöbb öltöny egyébként 40-50 ezer forint körüli áron van.

 

Made to measure, azaz Méretre készítve

Ezek a fajta öltönyök vagy a harmadik világba, vagy itthoni szabóságokban készülnek. Ezeket az öltönyöket méretvétel után egy alap szabásmintával készítik el, és az első próba után igazítják a kliensre. Az öltönyök általában már jobb minőségű anyagokból készülnek, de nem ritka a kevert anyagú olcsóbb fajtájúak sem.

Made to measure
Forrás

Minőségileg már egy magasabb minőséget képvisel, és az egyedi igényeket is maximálisan személyre lehet készíttetni. Ezek az öltönyök ragasztással készülnek, így használatukkor vigyázni kell a természeti elemekkel, mert ezek a ragasztások le tudnak válni az anyagról, ezzel kipattogást és buborékos felszínt hagyva. Öltöny árak szerint egy ilyen méretre készített öltöny 90 ezer forinttól 200 ezer forintig terjed.

Méretre készítve
Forrás

Bespoke

A Bespoke az öltönyök minőségének csúcsa. Ezek az öltönyök még több méretet igényelnek, és a készítésükkor saját méretek alapján készülnek, így a próbán már csak a finomításokat kell elvégezni. Az öltönyök kézzel készülnek, és az elkészítési idejük bőven meghaladja a 6-8 hetet. Minőség szempontjából több nagy múltú anyaggyártókkal dolgoznak együtt, így az anyagra nem lehet panasz.

Bespoke
Forrás

A megrendelő minden kérését teljesítik, és minden egyes részletbe belemennek mikor kiválasztásra kerül egy új öltöny. Az öltöny árak szerint ez a fajta minőség és idő már egy bizonyos rétegnek engedhető csak meg. Az árai 500 ezer forinttól akár több millió forintig is terjedhet.

öltöny árak
Forrás

Ezek voltak az öltöny árak és fajtáik, amikről tudni érdemes. Nincs jobb és rosszabb elkészítési mód, mert mindegyik másban jó, így bárki megtalálhatja a számára ideális fajtát.

 

Hasonló cikkek:

Jó pasik, akik tudják hogyan kell öltözködni

Dress Code Férfiaknak: Ultra Casualtól a Black Tie-ig. [Útmutató]

Zakó Gallérok Fajtái és használatuk [Útmutató]

FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Borítókép forrása

 

Öltöny árak és fajták” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s