Szakadt farmer viselése – Pro és Kontra

Szakadt farmer viselése - Pro és Kontra

Mint mindennek, a szakadt farmernek is vannak jó, és rossz tulajdonságai, amikkel érdemes tisztában lenni. Egyeseket őrületbe lehet kergetni vele, míg mások fittyet hánynak rá, és gondtalanul viselik a farmerüket. Jöjjön a cikk, a szakadt farmerről!

 

Milyen a szakadt farmer?

A régi módszer szerint a szakadás helyén kilyukasztják a nadrágot, majd olyan méretűre készítik el a lyukat, amekkora a megrendelés, a végén pedig vagy elvarrják, hogy ne foszoljon az anyag, vagy nem. Az új módszer szerint beteszik a farmer nadrágokat egy lézeres gép alá, ami megfelelő erős sugár beállítása mellett tudja kilyukasztani a nadrágot. Ezzel sokkal kevesebb idő alatt több nadrágot tudnak megcsinálni, nem mellesleg az anyagot se foszlatja ki annyira.

Milyen a szakadt farmer?

A szakadások divat szerint több helyen is szoktak lenni. Most a térdnél szaggatott volt divatban, de volt már comb, vádli szaggatás is, és alul kifoszlott szárú is. Az emberi kreativitás ennél a nadrágfajtánál is kihasználta a lehetőségeket, ezzel pedig már nem tud több meglepetést okozni hozzáértő szemeknek a jövőben.

 

A szakadt farmer anyaga

Lehet nem tudok túl nagy meglepetést okozni, de farmer anyaga van a szakadt farmernek. Ez általánosságban elmondható, hogy pamut, de nem ritka a műszálas keverék sem olcsóbb darabok esetében. Viszont a képlet nem lehet teljes a 21. század legtrendibb anyaga, az elasztán nélkül. Ez a keverék adja meg az anyag nyúlását, hogy szűkített fazon esetében is kényelmes legyen a mozgás. A legtöbb farmer általánosságban 1-3% elasztánt tartalmaz, az e feletti mennyiség kicsit már harisnyássá teszi a nadrágot, a masszív farmer kinézet helyett.

A szakadt farmer anyaga

Pro

  • Hogy miért jó ez a fajta fazon viselése, talán egyértelmű. Jól néz ki, és ténylegesen egy megfelelő darab kiválasztása a megfelelő stílus mellé tényleg csak hozzáad az öltözethez.
  • Masszív anyaga van, mint minden farmernek. Tartós, sokáig bírja, és ha a szakadásokra figyelt a gyártó, akkor a foszlással se lehet baj.
  • Könnyű hozzá cipőt választani, hisz a Chelsea-től bármelyik sneakerig lehet viselni hozzá bármit, így nem kell kompromisszumot kötni.

 

Kontra

  • Ha nem megfelelően lett elkészítve a szakadás a sok leülés hatására egyre jobban kiszakad, ami előszőr optikailag nem szép, később a ruha használhatatlanságát okozza.
  • A sok elsztán lehet, hogy kényelmesebbé teszi, de az anyag ellenállását elveszi, így könnyebben ki tud szakadni.
  • Nem elegáns. Sok lehetőséggel lehet viselni, de kiöltözős estére nem illendő a megjelenés vele.

Szakadt farmer viselése

Leggyakoribban elkövetett hibák

 

#1 Szakadt farmer viselése elegáns ruházattal

Az instagrammon sokszor lehetett látni a szkadt farmer divat csúcsán az öltönyös, nyakkendős, szakadt nadrágos stílus arcokat. Ezt az összeállítást nem lett volna szabad létrehozni. Mivel a szakadt farmer az utcai stílus legcasual-ebb spektrumába tartozik, míg a zakó nyakkendő a business öltözködés része. Ezt az egyveleget összehozva smart casuel-ként próbálják eladni, de ezek a szabályok pont azért vannak, hogy jól nézzen ki a viselőjük a betartásuk mellett.

 

#2 Túl szűk nadrágot viselni

Nem csak a szakadt farmernél sűrű jelenség a túl szűk nadrág viselése. Ez inkább csak egy elmúló divatjelenség, amit sok férfi előszeretettel követett attól függetlenül, hogy jól áll e nekik, vagy sem. Persze nem volt sok lehetőségűk, hisz a legtöbb Fast Fashion üzlet csakis ilyen ruhákat árusított. Bár rengeteg féle elnevezés és szabás létezik, amivel nem árt ha tisztában van az ember. Nadrág fajták – avagy mi az a slim, skinny, regular, relaxed, loose?

#1 Szakadt farmer viselése elegáns ruházattal

Hasonló cikkek:

Zakó viselése nyakkendő nélkül [Útmutató]

Férfi Öv használata és fajtái, avagy mitől lesz jó egy öv?

Skinny jelentése az öltözködésben

Kövess facebookon is! @amodernferfi

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Borítókép forrása