Szakadt farmer viselése – Pro és Kontra

Szakadt farmer viselése - Pro és Kontra

Mint mindennek, a szakadt farmernek is vannak jó, és rossz tulajdonságai, amikkel érdemes tisztában lenni. Egyeseket őrületbe lehet kergetni vele, míg mások fittyet hánynak rá, és gondtalanul viselik a farmerüket. Jöjjön a cikk, a szakadt farmerről!

 

Milyen a szakadt farmer?

A régi módszer szerint a szakadás helyén kilyukasztják a nadrágot, majd olyan méretűre készítik el a lyukat, amekkora a megrendelés, a végén pedig vagy elvarrják, hogy ne foszoljon az anyag, vagy nem. Az új módszer szerint beteszik a farmer nadrágokat egy lézeres gép alá, ami megfelelő erős sugár beállítása mellett tudja kilyukasztani a nadrágot. Ezzel sokkal kevesebb idő alatt több nadrágot tudnak megcsinálni, nem mellesleg az anyagot se foszlatja ki annyira.

Milyen a szakadt farmer?

A szakadások divat szerint több helyen is szoktak lenni. Most a térdnél szaggatott volt divatban, de volt már comb, vádli szaggatás is, és alul kifoszlott szárú is. Az emberi kreativitás ennél a nadrágfajtánál is kihasználta a lehetőségeket, ezzel pedig már nem tud több meglepetést okozni hozzáértő szemeknek a jövőben.

 

A szakadt farmer anyaga

Lehet nem tudok túl nagy meglepetést okozni, de farmer anyaga van a szakadt farmernek. Ez általánosságban elmondható, hogy pamut, de nem ritka a műszálas keverék sem olcsóbb darabok esetében. Viszont a képlet nem lehet teljes a 21. század legtrendibb anyaga, az elasztán nélkül. Ez a keverék adja meg az anyag nyúlását, hogy szűkített fazon esetében is kényelmes legyen a mozgás. A legtöbb farmer általánosságban 1-3% elasztánt tartalmaz, az e feletti mennyiség kicsit már harisnyássá teszi a nadrágot, a masszív farmer kinézet helyett.

A szakadt farmer anyaga

Pro

 • Hogy miért jó ez a fajta fazon viselése, talán egyértelmű. Jól néz ki, és ténylegesen egy megfelelő darab kiválasztása a megfelelő stílus mellé tényleg csak hozzáad az öltözethez.
 • Masszív anyaga van, mint minden farmernek. Tartós, sokáig bírja, és ha a szakadásokra figyelt a gyártó, akkor a foszlással se lehet baj.
 • Könnyű hozzá cipőt választani, hisz a Chelsea-től bármelyik sneakerig lehet viselni hozzá bármit, így nem kell kompromisszumot kötni.

 

Kontra

 • Ha nem megfelelően lett elkészítve a szakadás a sok leülés hatására egyre jobban kiszakad, ami előszőr optikailag nem szép, később a ruha használhatatlanságát okozza.
 • A sok elsztán lehet, hogy kényelmesebbé teszi, de az anyag ellenállását elveszi, így könnyebben ki tud szakadni.
 • Nem elegáns. Sok lehetőséggel lehet viselni, de kiöltözős estére nem illendő a megjelenés vele.

Szakadt farmer viselése

Leggyakoribban elkövetett hibák

 

#1 Szakadt farmer viselése elegáns ruházattal

Az instagrammon sokszor lehetett látni a szkadt farmer divat csúcsán az öltönyös, nyakkendős, szakadt nadrágos stílus arcokat. Ezt az összeállítást nem lett volna szabad létrehozni. Mivel a szakadt farmer az utcai stílus legcasual-ebb spektrumába tartozik, míg a zakó nyakkendő a business öltözködés része. Ezt az egyveleget összehozva smart casuel-ként próbálják eladni, de ezek a szabályok pont azért vannak, hogy jól nézzen ki a viselőjük a betartásuk mellett.

 

#2 Túl szűk nadrágot viselni

Nem csak a szakadt farmernél sűrű jelenség a túl szűk nadrág viselése. Ez inkább csak egy elmúló divatjelenség, amit sok férfi előszeretettel követett attól függetlenül, hogy jól áll e nekik, vagy sem. Persze nem volt sok lehetőségűk, hisz a legtöbb Fast Fashion üzlet csakis ilyen ruhákat árusított. Bár rengeteg féle elnevezés és szabás létezik, amivel nem árt ha tisztában van az ember. Nadrág fajták – avagy mi az a slim, skinny, regular, relaxed, loose?

#1 Szakadt farmer viselése elegáns ruházattal

Hasonló cikkek:

Zakó viselése nyakkendő nélkül [Útmutató]

Férfi Öv használata és fajtái, avagy mitől lesz jó egy öv?

Skinny jelentése az öltözködésben

Kövess facebookon is! @amodernferfi

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Borítókép forrása

Szakadt farmer viselése – Pro és Kontra” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Hááát, férfi nem visel szakadt farmert. Szerintem. Én túlestem rajta késő tizenéves koromban, de akkor a szakadtság a természetes használat folyományaként állt elő. Akkor még nem is tudtam, hogy egy jóval, 35 évvel későbbi divatot fogok megteremteni. No de lehet ez divat, de stylus semmiképpen.

  Kedvelés

 2. De jó, hogy mindig van valaki aki mindig tudja, hogy mi leht csak jó a másiknak is, függetlenül a körülményektől, pl. hogy milyen alkalomból is hordja az adott öltözéket! ;D Mondjuk ez nem csak az öltözködés terén van így… :-)))

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s