Rövid ujjú ing létjogosultsága a férfi ruhatárban

Rövid ujjú ing létjogosultsága a férfi ruhatárban

Úristen, egy rövid ujjú inges férfi! Ennek nincs létjogosultsága egy stílusos férfi ruhatárában! Vagy mégis? Mi is valójában a rövid ujjú ing, és hogyan lehet úgy viselni, ahogyan azt kell?

 

Miért nem szeretjük a rövid ujjú inget?

Itthon mást sem hallani a stylistok, és stílus tanácsadók szájából, hogy a rövid ujjú inget nem szabad viselni. Ha mégis becsúszik, akkor eltakarandó zakóval, hogy ne lássák meg az ujjak hiányát. Ezzel szemben Amerikában a hasonló szakértők nyugodt szívvel ajánlják a rövid ujjú ing viselését megfelelő körülmények között. A cikkben erről a nézőpontról fogok mélyebben mesélni, hisz ezzel tudok jobban azonosulni, és ajánlani nyugodt szívvel!

Miért nem szeretjük a rövid ujjú inget?
Forrás

Mikor viseljük a rövid ujjú inget?

A hosszú ujjú ing viselése üzleti, és lazább megjelenéskor is viselhető. Ezzel szemben egy rövid ujjú fazon már kevesebb alkalommal hordható. Az elegánsabb megjelenésben semmiképpen, de az utcai street wear-be sem, hanem a kettő között valahol. Olyan alkalmakra való, mikor a megjelenés fontos, de nem kell elegánsnak lennie. Lehet ez egy hétvégi fagyizás a családdal, vagy nyaralás is. Ha a rövid ujjú ing megfelelő nadrággal van párosítva, mint például egy pamut szövetnadrág, vagy chino nadrág, akkor kifejezetten harmónikus látányt tud nyújtani.

Mikor viseljük a rövid ujjú inget?
Forrás

Rossz példa a rövid ujjú ingre

Ahogy látni lehet az utca képen, sajnos a rossz példa sűrűbben fordul elő, mint a jó. Ez a fajta ing sokunknak nem áll jól, tehát nem alkalmas a testalkata az esztétikus viseléséhez. Olyan férfiak, akiknek nagyobb hasuk van, és olyanok, akiknek vékony karjuk van, nem áll jól ez az ing. A nagyobb has akkor tud esztétikus lenni, ha az ing mellénnyel vagy zakóval van viselve, de akkor csakis hosszú ujjú ing az elfogadott. A vékony testalkat esetében hasonló képpen a rövid ujj csak kiemeli ezt a tulajdonságot, ami nem a legelőnyösebb. Erre elkerülendő a hosszú ujjú ing lehet, ami elviszi a figyelmet a karokról, vagy egy zakóval viselt szett, ami még előnyösebbé teszi az illető testalkatát.

 

De nem csak a testalkat lehet rossz példa, hanem maga az anyag, a minta és a design is. Sűrűn látni “piacos” hangulatú rövid ujjú ingeket, amik polyészterből készült rács mintás ingek, sokszor dísz gombokkal kiegészítve. Ezek a kerülendő példák.

 

Jó példa a rövid ujjú ingre

A jó példa itt is az ing viseléséhez megfelelő testalkattal kezdődik. Mivel nagyobb hangsúlyt kapnak a karok, és az alsó testre is több figyelem kerül az ujjak és a kézelő hiánya végett, így a sportosabb és a normál testalkatúaknak áll jól. Ha túl bő az ing ujja, az inkább cserkész fiú megjelenést kölcsönöz, mintsem férfiast, így mint minden ruhadarabnál, itt is figyelni kell a méretre. Az ujja hossza a felkar fele, és a váll aljáig kell érnie. 1-1 centi kicsúszás még nem a legdurvább, de ha túl hosszú az ing ujja, az nem szép, ha pedig túl rövid, inkább trikónak fog tűnni, nem mellesleg a mozgásban is gátol.

Jó példa a rövid ujjú ingre
Forrás

A rövid ujjú ingnél is ugyan úgy, mint a hoszú ujjúnál a pamut vagy a len ajánlott a viselésre, hisz a bőrnek a természetes anyagok a legjobbak, de vannak extravagánsabb anyagok is, mint például a selyem. Ha valaki szűkebben szereti viselni (Igen vannak skinny ingek is), akkor érdemes a természetes anyag mellé elasztánnal kevert inget választani, a kényelmesebb viselet érdekében.

rövid ujjú ing
Ez Conor McGregor véleménye azokról, akik szerint nem hordható a rövid ujjú ing. Forrás

Hasonló cikkek:

Jó pasik, akik tudják hogyan kell öltözködni

Ing Kisokos – 5 dolog a tökéletes ing kiválasztásához

Jason Momoa avagy maga Aquaman stílusa

Kövess facebookon is! @amodernferfi

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Borítókép forrása

Rövid ujjú ing létjogosultsága a férfi ruhatárban” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s