A nadrág viselés írott és íratlan szabályai

A nadrág viselés írott és íratlan szabályai

Nekünk férfiaknak több írott, és íratlan szabályunk is van, kezdve a piszoár használatától egészen a stílusos ruhatár összeállításáig. Sok szó nem esik a nadrágok viseléséről, hisz természetesnek tűnik hogy megfelelő méretűt viseljünk. De mi van ezen túl, ha tényleg a legmagasabb szintre szeretnénk fejleszteni a nadrág viselésünket? Erről fog szólni a cikk.

 

A megfelelő méret?

Bárhová megyünk, mindig ezt halljuk a tanácsadóinktól, hogy a megfelelő méret a kulcs, és mindig figyeljünk vásárláslkor a méretre ne hogy megbánjuk. De mi pontosan számunkra ez a méret? Van aki azt szereti, ha szűk a nadrág, van aki bőven szereti a nadrág viselését. E mellett nem mondhatjuk meg, hogy mi a pontos méret, mert ha ez valaki stílusát képezi, akkor nem szívesen válna meg tőle az illető. De a pontos méret nem csak a nadrág bőségében állapítható meg. Ha a nadrág viseléskor nem feszül túlságosan a fenék tájékon, megfelelően illeszkedik a derékre, és kényelmes a viselete, akkor már egy jó méretű ruhadarabról beszélhetünk.

megfelelő méret
Forrás

Tesztelt a nadrágod! Gugolj le a kedvenc nadrágodba, és ha nem okoz kényelmetlenséget a nadrág viselése, akkor jó társnak fog bizonyulni.

 

Nadrág hossza

A számunkra ideális nadrág hossza függ a divattól, az időjárástól és a személyes stílusunktól is. Most divat volt a “boka villantós” nadrág, amin az idős emberek szó szerint kiakadtak, annó pedig divat volt az, ha volt megtörés a nadrág viselésekor (tehát olyan hosszú volt, hogy megtört az anyaga a cipő felett), ezért látható többükön számunkra túl nagynak tűnő hosszú nadrág.

Nadrág hossza
Forrás

Mivel mindenki más, így egyik véglettel sincs baj. Természetesen ha valaki egyik végletet sem szeretné, az arany középút mindig nyitva áll előtte, ami nem is bokát villantós, és nem is megtöréssel hordott nadrág, hanem egy megfelelő hosszú ruhadarab. Viszont érdemes azt is fejben tartani, hogy nadrág viselésekor nem csak a hossza befolyásolja ezt a tényezőt, hanem a cipő milyensége is. Ha egy elegáns cipőt visel az ember alacsonyabban fog érni a nadrág, mintha egy magasszárú sneakerbe viselné azt.

 

Low Rise, Mid Rise, High Rise

Ezek a fura szavak a nadrág viselésekori magasságát jelentik. Egy korábbi cikkben leírtam a mérő számokat (szélesség, hossz), amikkel találkozhatsz nadrág vásárlásakor, viszont (ritkább esetben) találkozhatunk kölünböző rise szavakkal is. Ha valami Low Rise, akkor az alacsony derekú, konyhanyelven csipő nadrág. Még mostanában is ez a férfi divat, amikkel lehet találkozni a fast fashion polcain. A Mid Rise közép magasságban záródó nadrágot jelenti, leginkább farmerek vásárlásakor találkozhatunk vele. A High Rise pedig a legmagasabban záródó nadrág fajta. Ezekkel nem sűrűn találkozunk, leginkább a méretes darabokat készítik így előszeretettel.

Low Rise, Mid Rise, High Rise
Forrás

Az, hogy éppen melyik nadrág magasság áll jól valakinek, nagyban a testalkatától függ. Ha valaki izmos, bármi jöhet, de ha már kisebb pocakja van, azt egy Mid vagy egy High Rise fazonnal jobban el tudja tüntetni. Ha valaki alacsony, a Mid Rise fazon megnyújtja a lábát és egy dzsekivel optikailag magasabb lehet, ha pedig magas valaki, akkor bármelyik nadrág viselési magasságot választhatja, amelyiket szívesen hordja.

 

Hasonló cikkek:

Szakadt farmer viselése – Pro és Kontra

A Slim Fit Jelentése és használata [Útmutató]

Nadrágtartó Viselése és kiválasztása [Útmutató]

Kövess facebookon is! @amodernferfi

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Borítókép forrása

A nadrág viselés írott és íratlan szabályai” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s