A Karizma egy újabb szintre emelésének művészete

A Karizma egy újabb szintre emelésének művészete

A kommunikáció fejlesztése napjainban az online világ hátterébe szorult, ezért sokszor nehezebb dolgunk van a való életbe teljesíteni. A karizma egy olyan képesség, ami segít abban, hogy közkedveltebbek lehessünk mások számára, segít a könnyebb meggyőzésükben és a bizalmat is könnyebben kiérdemeltté teheti. Erről fog szólni ez a cikk.

 

Karizmatikus alakok

Bármelyik sztárnál érezhető a karizma erős kisugárzása. Legtöbbször egy kép elég ahhoz, hogy máris bizalmat érezzük a másik iránt. Ehhez köze van az illető “hírének” és a testbeszédének is. A karizmatikusság egy felettébb összetett tulajdonság, ami sok-sok képesség egyevelegeként értelmezhető. Ezért nem maga a karizma jelentése az, amiről szólni fog a teljes cikk, hanem az ehhez szükséges képességek megszerzéséről.

Karizmatikus alakok
Forrás

Testbeszéd

Emlékszel a filmekben a karizmatikus csajozógép pasikra, akik egy csábos mosollyal lenyűgözték a bár legjobb hölgyeit? A karizma akár ezt a képességet is megadhatja, de kicsit érdemesebb a földön maradunk és reálisabban látni ezt a fejlesztendő képességet. A karizma szó különleges, mivel nem csak a meggyőző képességet, hanem a barátságos, a bizalmat sugárzó és a megbízható jellemzőket is tartalmazza. Tehát aki eddig azt gondolta, hogy egy csábító mosoly és egy jó séró elég a szuper karizmához, az sajnos tévedett.

Testbeszéd Karizma

Az ehhez szükséges nyitott, kellemes testbeszéd elengedhetetlen. Hiszen annak, aki szorong, fél, esetleg ideges, nem tud átütő karizmája lenni, a rajta uralkodó érzelmek miatt. Maga a karizmatikusság egy olyan dolog, amit már számunkra megfelelő közegben lehet igazán hasznosítani. Például a politikus se az első beszédekor lesz karizmatikus, és a csajozógép se azonnal tud úgy teljesíteni, mint a filmekben.

 

Mások meggyőzése

Másokat meggyőzni nem annyira egyszerű feladat, de ha már kialakul a megfelelő bizalom, sokkal könnyebbé válik a dolog. Ezért része a karizma definíciójának a bizalomkeltés, hiszen akiben nem bízunk, vagy esetleg tudjuk azt is, hogy át akar verni, ő nem fog tudni minket meggyőzni a saját igazáról. Ellenkezőleg ugyan ez, ha mi szeretnénk valakit meggyőzni, ahhoz már ki kellett építeni a bizalmát az illetőnek akár a cselekedeteinkkel, megjeleneséünkkel, vagy a mondanivalónkkal.

Mások meggyőzése

Karizmatikus öltözködés

Az öltözködés semmiképpen sem elhanyagolható eszköz, ami segít a karizma fejlesztésében. Az alkalomhoz és stílusunkhoz való öltözködés nagyban befolyásolja a rólunk alkotott képet. Amit mások látnak és gondolnak rólunk, az a kép fog a fejükben élni, ezért olyan fontos, hogy megfelelő képet tudjunk adni másoknak magunkról. Az alkalomhoz öltözködés a helyes megjelenést, a saját stílusunkkal pedig egyedivé tehetjük a megkötött öltözködést, és mások is azt látják rólunk, amit szeretnénk hogy lássanak.

Karizmatikus öltözködés

Humor, mint fegyver

Van, aki vicceket tanul és azokat előhúzza a tarsolyából egy-egy beszélgetés kapcsán. Vannak akik a helyzetkomikumra esküsznek és valami történést humorizálnak ki. A humor segíti a bizalom kialakulását és segít mások meggyőzésében is. Ezért van az, mikor valakit megnevettet egy reklám, azzal sokkal jobban beleivódik a fejébe a hírdetés mozzanata, és jobban is fogja kedvelni a reklámozott terméket.

Humor, mint fegyver

A karizma talán egy olyan cél, amit mindannyiunknak fontos lehet megszerezni. Hiszen tartalmazza a stílust, a célokat, és olyan magabiztosságot, amit kevesen tudhatnak magukénak életük során.

 

Hasonló cikkek:

Mit tanított Karl Lagerfeld az ikonikus stílusról?

Milyen valóban az egészséges Férfi Test?

Jó pasik, akik tudják hogyan kell öltözködni

Kövess facebookon is! @amodernferfi

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Borítókép forrása

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s