Hogyan csinálj a hosszúnadrágból rövidet? [3 különböző módon]

Hogyan csinálj a hosszúnadrágból rövidet? [3 különböző módon]

Talán mindannyiunkban megfogalmazódott már az a kérdés, hogy mit kezdejünk a régi nadrájainkkal, amik használhatóak és hordanánk őket jó szívvel. Egyik felhasználási módjuk a nyári meleben az, ha egyszerűen levágjuk a szárát. Na de mielőtt belevágunk a folyamatba, érdemes pár dolgot tisztázni, nehogy hírtelen rossz döntést hozzunk meg.

 

Mit lehet tenni a régi nadrágokkal?

Mindenkinek rejtőzködik a szekrényében pár régi megunt nadrág. Lehet, mert már nem divatosak, nem olyan jó állapotúak, vagy csak egyszerűen nem tetszenek. Mielőtt áttúrod, hogy melyiket szeretnéd levágni, és új életet adni neki, el kell döntened, hogy ténylegesen fogod e hordani, vagy ez csak egy gyors indíttatás volt. Ha eldöntötted azt, hogy melyek az erre alkalmas ruhadarabok, mindenképpen próbáld fel őket, hogy jól is állnak e.

Mit lehet tenni a régi nadrágokkal?
Forrás

A pontos vágás

Mikor rajtad van a nadrág, be kell bejelölni, hogy hol található a térd feletti vonal. Ezt teheted gombostűvel, szappannal vagy bármi jelölő eszközzel, amit ki lehet szedni vagy mosni az anyagból.

A pontos vágás
Forrás

Hogy pontosan hogyan kell állnia a shortnak, arról ebben a cikkben olvashatsz: Megfelelő nyári nadrág a chino és a sokzsebes között – érvek a short mellett

 

Felhajtott

Ez a nadrág fajta az alján hajtással helyezkedik el. Egy ilyen felhajtás 2 vagy 3 centi szokott lenni. Ez teljesen tőled függ, hogy melyik tetszik, viszont nagyba befolyásolja a felhajtást, ugyanis a bejelölt térdvonal alól kell felmérni ezeket a méreteket. Egy felhajtott lábszár 2 felhajtásból áll, így ha 2 centis lesz a végeles felhajtásod, akkor 2×2 centiméterrel kell lejjebb mérned a térdvonaltól, 3 centinél 2×3 centiméterrel.

Felhajtva
Forrás

Ha ezek a mértékek megvannak, nyugodtan fel lehet vágni, és felhajtani kétszer a választott méretekben. Hogyha az anyag túl vastag (leginkább farmer esetében) érdemes lehet a 2 oldalsó varrásnál géppel vagy kézi öltésekkel megerősíteni, vagy megkérni egy varrónőt, hogy tegye azt. Ezzel elkerülöd azt a problémát, hogy hordás közben bármikor lecsúszhat a felhajtás.

 

Szaggatott

Újra visszajött divatba a farmer, ami rövid, és a szára is tépett. Meglepő lehet, de ezt a legkönnyebb elkészíteni. A lemért térvonalnál mindössze le kell vágni az anyagot, majd egy dörzsivel, borotvával, vagy bármi erős kefével átdörzsölni az alját. Ezzel megbontva a szálakat, amik mosás után könnyebben kijönnek. A végeredmény pedig egy szakadt, menő nadrág lesz.

Kimosni
Forrás

 

Felvarrott

Ez lehet talán az egyik legszebb megoldás (kivitelezés szempontjából). Viszont itt már külső segítséget is be kell vetni egy varrónő személyében. Egyszerűbb elmenni hozzá és közösen mebeszélni a lehetőségeket, ugynis egy rossz vágás, és sokkal rövidebb lesz a nadrág hossza a tervezettnél. Nem mellesleg egy varrónőnek vannak színes cérnái, így a varrás színét lehet olyanra kérni, mint a többi varrás a nadrágon, vagy lehet belevinni egy kis kreativitást és egy elütő színnel létrehozni egy új stílust.

Felvarratni
Forrás

Utókezelés

Ha otthon készítetted el saját magad a felhajtott nadrágot, az elkészülés után mindig vasald meg a ruhadarabot majd akaszd ki egy időre.

Utókezelés
Forrás

Hasonló cikkek:

A nadrág viselés írott és íratlan szabályai

Szakadt farmer viselése – Pro és Kontra

Rövid ujjú ing létjogosultsága a férfi ruhatárban

Kövess facebookon is! @amodernferfi

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Borítókép forrása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s