Mi az a Ready to Wear? [Öltönyök Fajtái I.]

A Ready to Wear öltönyökkel lehet legsűrűbben találkozni a világban legyen szó az üzletek kínálatáról, vagy a kész öltönyöket árusító webshopok felhozatalairól. Ezek az öltönyök kiszolgálják a legtöbb ember elvárásait, így nem meglepő, hogy a legalsóbb kategóriától kezdve a legfelsőbbig is találunk kész ruhadarabokat. De mi pontosan a Ready to Wear és hogyan ismerhetjük fel?

 

Mi az a Ready to Wear?

A Ready to Wear, más nevén Off the Rack, jelenti azokat az öltönyöket amik készen állnak a viselésre. Ezen folyamatok között nincs méretvétel, nincs ruhapróba és személyesen sem lehet változtatni az adott öltönyön.

Mi az a Ready to Wear?

Miről ismerhető fel a Ready to Wear öltöny?

Ezeket a kész öltönyöket csak fel kell próbálni, és ki kell fizetni. Általában nagyobb gyártósoron készülnek, modern gépekkel és rengeteg varrónővel, akik a munkafolyamatok egy-egy részét készítik el. Az adott divat fazonját figyelembe véve modellezik ki ezeket a ruhadarabokat, így szezononként más szín- és fazon palettával lehet találkozni a boltok polcain.

Miről ismerhető fel a Ready to Wear öltöny?

A Ready to Wear öltönyök minősége

A márkák itt is közrejátszanak a kész öltönyök piacán, hiszen más minőséget képvisel egy olcsóbb török márka, mint például egy Hugo Boss (persze, más árat is). A legtöbb ilyen öltönyt gyártó cég a varrás minőségét tekintve remek munkát végez, ez köszönhető a felkészült varrónőknek és a varrás technológia fejlettségének hála, hogy a bonyolultabb folyamatokat már gépek is képesek elvégezni.

A Ready to Wear öltönyök minősége

Anyaghasználat

Ez a témakör leginkább a márkák vásárlói szokásaira lettek kialakítva. A h&m mindig az olcsóbb keverék anyagokat fogja előnyben részesíteni egy új kollekciója kijövetelekor, míg az Armani természetesnek veszi a gyapjú, kasmír vagy épp a minőségibb len használatát egy öltöny készítésekor. Tehát elmondható, hogy a minőség az árral arányos, ugyanis a minőségi anyagok drágább árat követelnek meg, amit az adott márka szerelmesei megfizetnek értük.

Anyaghasználat

A tökéletes Ready to Wear öltöny

Ez a fajta tökéletes nem az, ami mindenkinek az, mivel mindenkinek más elvárásai vannak egy öltönnyel kapcsolatban. Számunkra megtalálni a tökéletes öltönyt pont erről szól, hogy tudni mi számunkra a fontos, ugyanis van, akinek az a fontos, hogy jól álljon rajta a ruha, míg van akinek az, hogy ne legyen benne melege és van olyan is, akinek az ára a fontos. Ezért nem lehet egy igazságot alkotni erről a témakörről, mert mind mást akarunk. A Ready to Wear egy út amit választhatunk, ha pedig nem tetszik, van más lehetőségünk is öltöny vásárlásakor.

A tökéletes Ready to Wear öltöny

Érvek a Ready to Wear öltönyök mellett

  • A legolcsóbb előállítású öltönyök

  • Nincs méretvétel, próba

  • Csak bemész a boltba és megveszed

  • Kész ruhadarab, így nem kell változtatni semmin

Érvek a Ready to Wear öltönyök mellett 
Forrás

Érvek a Ready to Wear öltönyök ellen

 

  • A minőség drágább

  • Ha nem vagy konfekció, problémás a vásárlás

  • Az eladók célja az, hogy vásárolj

  • Az árukészletből lehet választani

Érvek a Ready to Wear öltönyök ellen

A Ready to Wear legfelsőbb szintje

Vannak tradícionális szabóságok, akik a kész öltönyök szerelmeseinek is készítenek ruhákat. Ezeknek az ára egy felsőkategóriás márkáét képviselik, cserébe a legmagasabb minőségért, amit egy Ready to Wear ruhától elvárhatunk. A Huntsman (aki egyébként a Kingman filmekhez készített öltönyöket) szintén árusít kész kollekciót, ami nem csak öltönyöket foglal magába, hanem kötött pulóvert, ingeket és napszemüveget is.

A Ready to Wear legfelsőbb szintje
Forrás

Hasonló cikkek:

Esküvő Férfiként: A Vőlegény öltöny, ami emlékezetes lesz

Zakó viselése nyakkendő nélkül [Útmutató]

Öltöny árak és fajták

Kövess facebookon is! @amodernferfi

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Borítókép forrása

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s